FELIÇ 2010 TIRALLONGA !!! NOSALTRES TOTS CASTELLERS

Manresa, 31 desembre 2009.

No castelleres; Bon any nou.
No castellers; Bon any nou.
Castelleres; Bon any nou.
Castellers: Bon any nou.
Minyons: FELIÇ 2010de10!!!



NOSALTRES, TOTS CASTELLERS



S'aixequen torres
en esborrats vestigis
de mortes danses.
Trucan a la porta d'oblit.
Desempresonen llum, ales, i aire.
Nua Bellesa,
nom sol enllà del nombre,
esclat de festa.
Volem la força dins l'ordre
perfectíssim de la mesura.
En equilibri, molt lentament
ens alcem castells de somnis.
Seny, no podríem
acollir-nos per sempre
al teu refugi?
Dreçats captaires,
sense plors ni temença
venim a prínceps.
homes, la mida del món
rompen silencis,
triumfs, abismes.
Agermanen-nos
sota l'esplendurosa
pau d'un llarg dia.
Per servir l'únic senyor
que tots triàvem:
el nostre poble.
--- --- ---
-Salvador Espriu. (1913-1985)
--- --- ---

INTERNATIONAL READERS HAPPY NEW YEAR ALL !!!


BARCELONA, 30 December 2009.

Welcome 2010!
I'd like to wish all my readers a very Happy new year. Whatever you're doing now, enjoy yourselves and thank you for being here. Thanks to all the readers. Happy 2010 all !!!


ANAR A INICI

LA CARTA ALS REIS

BARCELONA, 27 desembre 2009.

Estimats Reis mags de l'orient: Com cada any, tothom s'ha portat de forma diferent, uns be i altres poden millorar. En aquesta situació els regals que us demanaria que portéssiu aquest any serien quatre. Primer; joguines per a tota la canalla perquè s'ho mereixen i una rialla de felicitat infantil alegra moltes cares. Segon; pau per a tothom. Tercer; bones idees per els governs (de fet els governs no es mereixen pas cap regal! ben mirat no se'ls heuria de dur res) perquè de idees ja en tenen de sobres el què passa és que sovint són dolentes, i posats a ser generosos, amb una mica de seny que els portéssiu aniríem tots plegats una mica més be. Quart; no porteu carbó per a ningú.
Majestats; sigueu generosos amb la canalla,
Una abraçada a tots tres.



ANAR A INICI


NADAL 2009


BARCELONA, 24 desembre 2009.

TRADICIONAL NADALA CATALANA: EL NOI DE LA MARE


Què li darem a n'el Noi de la Mare?
Què li darem que li sàpiga bo?
Li darem panses amb unes balances,
Li darem figues amb un paneró.
Què li darem al Fillet de Maria?
Què li darem al formós Infanto?
Panses i figues i nous i olives,
Panses i figues i mel y mató.
Tampatam tam que les figues son verdes,
Tampatamtam que ja maduraran.
Si no maduren el dia de Pasqua,
maduraran en el dia del Ram.



NADALA EL NOI DE LA MARE:
El Cor i l'Orquestra de Cambra de l'Orfeó lleidatà interpreten
la Nadala"El noi de la mare", dirigits per Pedro Pardo.


ANAR A INICI


NOU CD + DVD DE LAX-N-BUSTO MÚSICA CATALANA PER AQUESTES FESTES

Manresa, 23 desembre 2009

Per a qui li agradi la música de casa, Lax-n-Busto té un nou disc.
Àlbum del concert de Lax-n-Busto al Teatre Apolo de Barcelona. Aquest nou àlbum de cançons ve amb un DVD que recull fotos, entrevistes, i videoclips repassant la trajectòria dels tres derrers anys. I com en totes les coses noves, hi ha novetats: Novetats consistents en temes inèdits de lax-n-Busto.

24 DE DESEMBRE FESTA DE LA FIA FAIA A BAGÀ

Manresa, 21 desembre 2009.

Bagà, aquest Poblet a peu del Cadí té la tradició de la Fia-Faia, una festa que té a veure amb el solstici d'hivern. Cada 24 de desembre, la nit abans de nadal, la gent va dalt d'una muntanya on encenen una foguera i després (com la flama del Canigó) porten al foc cap a Bagà i a Sant Julià amb una espectacular baixada d'entorxes, un cop al pobles es reparteix el foc i amb les llums apagades s'encenen diverses fogueres. Amb La Fia-Faia la vila de Bagà conserva ben viva la festa del foc dels solstici d'hivern.



ANAR A INICI

EL CONCERT DE NADAL PESSEBRES VIVENTS ELS PASTORETS I NADALES



Manresa; 16 desembre 2009

Agenda de activitats nadalenques dels propers dies.

EL PESSEBRE VIVENT DEL BAGES.
Les Torres de Fals: El pessebre vivent del Bages amb text bíblic; l'anunciació, mercaders, temple, Herodes. Hi ha quadres estatitcs, quadres amb moviment, i també quadres amb narració. Dies de representacions: 20 26 27 desembre i 1 3 6 10 de gener. Horari: 18:30 hores, hi ha dues representacions al dia habitualment, però els dies de més afluència de públic es fan tres. Sortida 123 C-25 tant en direcció Lleida com a Girona.

ALTRES PESSEBRES VIVENTS I DIES DE REPRESENTACIONS

SANT FOST DE CAMPSENTELLES; Representacions: 13, 20, 25, 26 i 27 de desembre de 2009 1, 3, 6 i 10 de gener de 2010. Horari: A les 6 i 7 de la tarda .
CASTELL D'ARO; Representacions: 25 26 27 desembre 1 3 6 10 gener. 19:00 hores.

CAMPDEVÀNOL; Representacions: 24 i 25 de Desembre de 2009.

PESSEBRE VIVENT DE RUPIT: Dies 26 27 desembre 19:00 hores.


ELS PASTORETS I EL CAGA TIÓ



Els Pastorets de Súria: Representacions; 25 26 27 desembre i 1 2 3 6 gener. A les 6 de la tarda al teatre Foment Cultural. Pastorets representats amb fidelitat al guió original de Folch i Torres i amb dinamisme actual.

Els Pastorets de Manresa: Representacions; 26 desembre 18:00 hores. 27 desembre A les 17:30 hores. Teatre Els Carlins.
Els Pastorets de Balsareny: Representacions; 25 desembre 18:30 hores. 27 desembre 17:30 3 i 10 gener 17:30 hores. Sala Sindicat.
TAMBÉ FAN PASTORETS A: Barcelona, Anglès, Arenys de Munt, Berga, Calella, Cardona, entre d'altres llocs.


EL CAGA TIÓ

Important és el caga tió que fan a Olot: Aquí el 20 de desembre a la 6 de la tarda a la plaça de la vila hi fan una gran cagada amb molts tions i amb centenars de persones. Altres llocs on fan cagar el tió són: Blanes, Calella, La Seu d'Urgell, Manresa, Súria, Valls, Torredembarra. Campdevànol.

CANTADA DE NADALES - CONCERT DE NADAL- POEMA DE NADAL - SALÓ DE L'INFÀNCIA - CARTER REIAL. L'HOME DEL NASSOS.


CANTADA DE NADALES

Manresa: El grup musical Macedònia farà un concert de nadales el diumenge 27 de desembre a les 18 hores al teatre Kursaal.


EL CONCERT DE NADAL; Manresa: 25 de desembre 18.30 hores al Museu de la Tècnica.
EL POEMA DE NADAL;
Manresa: Poema de nadal, obra de Josep Maria de Segarra. 25 de desembre 19:30 hores al teatre Els Carlins.
EL CARTER REIAL;
Manresa: Vestíbul de l'ajuntament 30 de desembre, de 4 a 8 de la tarda. Manresa: Al Campi qui jugui 28 de desembre, de 4 a 8 de la tarda.


SALO DE L'INFÀNCIA
.

Barcelona: Saló de la infància. Al recinte firal de Montjuïc del 27 de desembre al 4 de gener de 11 del matí fins les 8 del vespre.

Manresa: Campi qui jugui. Del 23 de desembre la 4 de gener obert de les quatre de la tarda fins a dos quarts de nou del vespre. Palau Firal de Manresa.

Reus: Park de Nadal, del 27 de desembre al 4 de gener, aquest any estarà dedicat al any internacional de l'estronomia.

L'HOME DELS NASSOS
Si l'últim dia de l'any algú volta per terres tarragonines, cap al cantó de Reus, o Tarragona mateix, és ben possible que vegi l'home del nassos.



Catalan Christmas
Decoració de Nadal
Fira de l'Avet d'Espinelves


LA BONA NOTICIA DE AVUI ÉS QUE ABANS DE 6 MESOS TINDREM AIRE NET

Manresa, 15 de desembre de 2009.

Ja queda poc, el 30 de juny com a màxim, ha començat el compte enrere. Més val que algú comenci a fer feina perquè és més pràctic anticipar-se als esdeveniments que no pas que els esdeveniments t'agafin a contrapeu.

INFANTILS DEL SÚRIA CONTRA INFANTILS DE L'ESPANYOL

Manresa 14 desembre 2009.

LES FOTOS DEL PARTIT DE FUTBOL ENTRE ELS INFANTILS DEL SÚRIA I ELS INFABTILS DE L'ESPANYOL EN LA INAUGURACIÓ DE LES REFORMES DE L'ESTADI DEL C.D.E SÚRIA



LLUÏDA INAUGURACIÓ DEL CAMP DE GESPA DEL C.D.E. SÚRIA

Manresa, 14 desembre 2009.

El Centre d'Esports Súria va inaugurar ahir diumenge les reformes que s'han fet en el camp de futbol consistents, entre d'altres, en implantació de gespa artificial, tribuna coberta, i un flamant nou marcador electrònic. Tot i que el C.D.E. Súria ja feia dies que utilitzava el camp no va ser fins ahir que es va fer l'acte oficial de inauguració.

Va ser cap a les quatre de la tarda que els jugadors infantils del Real Club Esportiu Espanyol i als corresponents al C.D.E Súria van saltar al camp per disputar un partidet molt entretingut que ser l'inici dels actes de celebració. Aquest partit va acabar amb la Victòria del perikus sobre als suriencs per 6 a 0, va ser un partit amb absolut domini de la canalla perica i és per que alguna cosa són els infantils d'un equip de primera divisió. La canalla surienca no és pas que vagi jugar malament, de fet es van defensar prou be, és simplement que els perikus juguen a un altre nivell. Cap dels dos equips va donar problemes a l'arbitre fent un fairplay que ja voldrien altres. En acabar el partit bon rotllo entre tots els jugadors.

A continuació hi ha haver l'acte protocol·lari amb una escenificació que mostrà una mena d'història amb una pilota des de els temps romans ençà. Després d'aquesta representació va venir el punt culminant de la festa amb la presentació dels equips de futbol del C.D.E. Súria.

Els 9 equips del C.D.E. Súria van sortir al camp començant pels alevins passant pels dos equips de futbol femení i acabant amb els grans, dient per megafonia el nom de tots els equips i dels jugadors/res i entrenadors respectius. Un cop els nou els equips estaven en formació al centre del camp, les autoritats que hi havia van fer els discursos de rigor, en acabar els discursos, es va donar entrada a la colla castellera Salats de Súria que situant-se en el centre del camp van fer un pilar de quatre, tenint en compte el motiu d'aquesta actuació, els Salats van estar a l'alçada de les circumstàncies i els castellers de tronc anaven vestits, no amb la camisa salada, sinó que es van posar la samarreta amb els colors del Centre d'Esports Súria.


ANAR A INICI

ASSEMBLEA DE TIRALLONGUES

Manresa, 13 desembre 2009.

Tirallongues va fer divendres passat la assemblea anual ordinària 2009. Després de presentar els informes de la junta directiva i de la junta tècnica corresponents a la temporada 2009, es va repassar l'estat de comptes del exercici actual. Un dels temes important de l'assemblea ordinària era la elecció de nova junta tècnica. Aquest tema es va acordar passar-lo a una propera assemblea que es farà el mes de gener de 2010. A continuació es va entrar en el torn de precs i preguntes. Aquest apartat va donar molt de si; sent un dels punt forts, el fumar o no fumar en l'espai d'assaig. La part no fumadora de Tirallongues no va aconseguir l'objectiu de declarar a l'espai de assaig de Tirallongues zona lliure de fum degut a que el tot poderós lobby fumador de Tirallongues es va imposar.

La junta FUMADORA de Tirallongues va presentar la proposta de anar a fumar la part esquerra del local i assajar a la part dreta del local. Per fer-se una idea d'això, un exemple seria el següent: En una pista de basket, en el camp de l'esquerra es fot fumar i el camp de la dreta és per jugar. Proposta irracional perquè l'espai és el mateix tant a un canto com a l'altre i el fum s'escampa arreu.

Com que el local d'assaig de Tirallongues és un espai públic amb entrada lliure per a totes les persones, persones de qualssevol edat, grans i petites, i en el què sempre hi ha canalla, tenint en compte això, des de el meu punt de vista, amb la legislació vigent actual ja és il·legal que s'hi fumi.

Passar tres hores d'assaig els dimarts i tres hores d'assaig els divendres, sis hores a la setmana, en un espai tancat respirant fum, qualssevol persona minimanent documentada avui dia pot arribar a la conclusió que això no és sa ni pel grans, ni per a la canalla, ni per a ningú. Hi ha colles castelleres que ja s'han posat al dia mentre que d'altres tenen molta feina per fer: Per exemple els NYERROS de la plana assagen amb aire net no permetent fumar en el seu espai d'assaig en canvi a Tirallongues has d'assajar amb aire contaminat, això si, agraint-te que fumis més enllà. La junta de Tirallongues va manifesta que si algun dia surt una llei que prohibeixi fumar en el espai d'assaig de Tirallongues, aquesta llei es complira. No cal esperar a que surti cap llei, No és pas una qüestió de lleis, tant sols cal aplicar el sentit comú; respirar fum no és sa per a ningú.

ANAR A INICI

INAUGURACIÓ DEL CAMP DE GESPA DEL C.D.E: SÚRIA

Manresa, 11 desembre 2009.

Prograna d'actes diumege 13 desembre:
16:00 hores: partit d'exhibició, equips infantils Súria i Espanyol.
17: hores: Acte Inaugural. Paralaments. Presentació dels equips del centre d'esports Súria. Actuació de teatre. Actuació castellera
18:00 hores: Partit oficial de lliga 2a territoril C.D.E. SÙRIA vs AT GIRONELLA B.

ANAR A INICI

MANRESA AMB LA MARATÓ DE TV3


Rare Deseases: La Marató 2009: A rare disease is a disease with a low prevalence of affected individuals that are often little-known.
La Marató 2009 estarà dedicada a les malalties minoritaries.

Info: COMISIÓN EUROPEA


Manresa, 10 desembre 2009.

La Marató de TV3 té com a objectiu principal fomentar la recerca biomèdica a partir dels fons econòmics obtinguts en el programa, recerca liderada per científics de les principals institucions catalanes. És un esdeveniment solidari únic que implica de forma desinteressada pràcticament a tota Catalunya organitzant-se activitats per tot arreu col·laborant amb l'objectiu del programa. Manresa ve fent actes pro Marató des de fa dies on moltes entitats han fet i encara faran activitats per la marató tot el cap de setmana.

Activitats que s'han fet i es faran a Manresa.

  • 06/12/2009

    El bàsquet Manresa amb la Marató. sorteig diferents regals entre els assistents al partit Suzuki-Manresa - Gran Canaria.

  • 12/12/2009

    "6 hores de tennis solidari per La Marató" Es tracta d'un torneig de tennis obert a tothom. dissabte 12 de desembre al Club Tennis Manresa.

  • 12/12/2009

    "Tómbola solidària" La Plaça de Sant Domènec serà el punt de trobada de totes aquelles persones que vulguin participar. Milers de productes procedents de comerços i empreses que, de forma voluntària i desinteressada, han donat a La Marató.

  • 13/12/2009

    "Baixada de Torxa Montserrat-Manresa" Des de la muntanya de Montserrat baixaran la torxa de l'esperança corrents fins a Manresa.

  • Altres pobles del Bages que col·laboren són: Aguilar de Segarra -Avinyó -Balsareny- Calders- Cardona- Castelladral- Castellbell i el Vilar- Castellgalí -Moià- Monistrol de Calders- Monistrol de Montserrat- Navarcles- Navàs- Sallent- Sant Joan de Vilatorrada- Sant Vicençs de Castellet- Santa Maria d'Oló.

    SÚRIA

  • Durant el mes de desembre es farà una llumineta de Nadal on tothom qui vulgui podrà col·laborar-hi. Residents, familiars i treballadors estan convidats. La tarda del dia 24 de desembre es realitzarà el sorteig a la mateixa residència i el número que surti serà premiat amb una fantàstica panera. Els diners recollits seran per a La Marató.

SANT FRUITÓS DE BAGES

  • 13/12/2009

    Sant Fruitós es posa en marxa per La Marató. L'entitat excursionista del poble convida a tots els veïns a recórrer a peu 10 quilòmetres arreu del municipi. Sota el nom "La cursa del gall" el recorregut començarà al Pavelló d'esports, passarà pel Cim del Montpeità, Sant Benet de Bages, Bosc de Sant Genís, Cim del Puig, ermita de Sant Valentí i s'arribarà al Pavelló d'esports.

13/12/2009

Actuació a càrrec de Pep Callau per als menuts. Tot seguit, amb mides gegants, el famós joc d'enfonsar vaixell s'instal·larà a la pista poliesportiva de l'escola pública Mn. Gibert. Com a novetat, cada vaixell enfonsat tindrà el nom d'una malaltia minoritària.

ANAR A INICI

LA MARATÓ

BARCELONA, 9 December 2009.

On 13 December by donating to La Marató de TV3 you will help to advance biomedical research into diseases that have no known cure. La Marató de TV3 is an annual about 15 hours live Telethon by TV3 -Televisió de Catalunya- to obtain funds for scientific research into diseases which are currently incurable.

La Marató 2009 està dedicada a les Malalties minoritàries

Una malaltia minoritària és una malaltia greu, poc freqüent i que afecta un nombre reduït de persones. Són patologies força desconegudes. Com que hi ha al voltant d'unes 7.000 malalties minoritàries són moltes les persones que en tenen alguna.


ANAR A INICI

El rebost de Montmajor

Manresa, 8 desembre 2009.
Montmajor, Berguedà. La gent d'aquest poble de cap a 300 habitants un dia tingueren la idea de fer una rifa nadalenca cada any pel dia de reis consistent en un macro sorteig amb gran barreja de productes extravagants de tota mena, d'això, en diuen: El Monumental rebost de Montmajor podent-se comprar números pràcticament a tot al Bages, Berguedà i Solsonès. En el pròxim sorteig que faran el dia 6 gener de 2010 arribaran al 29è any que es fa. Clicar foto per ampliar-la i veure tot al que hi ha en la rifa, veureu que per només dos euros es pot compar més barat que al Carrefour.

ANAR A INICI

THE CATALAN CHRISTMAS FROM BARCELONA TOWARDS THE WORLD


BARCELONA, 4 December 2009.

As many others European cities do, Barcelona erects Christmas decoration being the centerpiece a life-size crib in la Plaça de Sant Jaume. The Christmas season begins in Barcelona with the opening (la fira de Santa Llúcia) of Christmas fair in front of the cathedral from now til 23 December. The traditional Catalan Christmas decoration is a crib, hence the core of this fair consist of crib makers who produce beautifully crafted figures of the several characters in the nativity scene. One of the most popular is el caganer. EL CAGANER: THE CRAPPER. It is a small figure of a man doing his business in the nativity scene, being a very popular tradition in the Catalan yuletide. Not clear where it comes from, though it's believed to symbolize fertilizing the soil. Many people collect these figures which face is inspired in a fiction or real and famous people, every year there're lots of new models. You can get el caganer with the face of Bart Simpson, Pau Gasol, Sherlock Holmes, Lionel Messi, among many others celebrities. Different sections of the fair are specialize in miniature trees and anything else needed to set up a nativity scene. The stalls in the narrow streets alongside the cathedral sell a wide variety of gifts and craft work.

ANAR A INICI

DECORACIÓ I IL·LUMINACIÓ NADALENCA A LA FIRA DE SANTA LLÚCIA A BARCELONA

BARCELONA, 3 desembre 2009.

De tot per decorar el nadal a la fira de Santa Llúcia de Barcelona. Fira que va començar el dia 28 de novembre i acabara el dia 23 de desembre estant situada al davant de la catedral de Barcelona i pels carrers del voltant. En aquesta fira hi ha elements de decoració nadalenca per a tots el gustos, des de els més tradicionals pessebres amb tota mena de figueretes per decorar-los, passant per els arbres de nadal amb tota mena de elements de il·luminació i per descomptar el caganer, que d'aquest element a la fira de Santa Llúcia de Barcelona n'hi ha per triar i remenar, gairebé personalitzats havent-n'hi per a tots els gustos, personalitzats amb personatges reals i de ficció de que estan de moda, en realitat qualssevol sector de la societat n'hi pot trobar un que l'identifiqui. Qui sigui aficionat a aquest personatge sàpiga que existeix el caganer casteller, element que es pot comprar a la fira de Santa Llúcia de Barcelona.

ANAR A INICI

FIRA DE L'AVET D'ESPINELVES

Manresa, 2 desembre 2009.

Espinelves; Osona. Espinelves és un petit Poblet de la comarca de Osona que es converteix per uns dies en el principal mercat de l'arbre de nadal amb la seva coneguda fira de l'avet. Fira de l'Avet que enguany va des del dia 5 al 13 de desembre estant oberta des de les 10 del matí fins al vespre amb un centenar de paradistes i apart de triar l'arbre de nadal criat al voltant d'Espinelves-Guillaries hi ha espectacles i animació gairebé a tot hora.

Altres fires de la Puríssima fires de desembre fires de nadal.

Josa i Tuixént; Alt Urgell. Fira de la vall de Tuixént 8 de desembre, fira amb productes artesans.
Gironella; Berguedà. Fira de la Purissima dia 8 de desembre; artesania i tradició, Fira coneguda pel blat de moro escairat -plat típic de l'hivern en aquesta zona - que serveix en els restaurants de la població.
Navès; Solsonès. 13 de desembre fira de Santa Llúcia.
Vilafranca del Penedès. Fira del Gall, 19 i 20 desembre.
El Prat de Llobregat; Baix Llobregat. Fira avícola del Prat dies 12 i 13 de desembre, especialitzada en el pollastre de pota blava.
Cal Rosal; Berguedà. Fira de la tòfona, 12 13 desembre, Fira que dona a conèixer un dels fongs més desconeguts i a la vegada dels més apreciats a la cuina. Diumenge dia 12, a les 10 del matí concurs de gossos tofonaires. 11:30 hores taller de cuina amb tòfona.