MAKING OFF DE L'ACTUACIÓ CASTELLERA DE LA FESTA MAJOR



Manresa, 31 agost 2011.

MAKING OFF és una expressió de Hollywood utilitzada en el mon del cinema i que en espanyol és traduïda com: -como se hizo-. Ve a ser un resum en forma de reportatge més o menys llarg que explica com s'ha fet una pel·lícula. La finalitat d'un making off és de promocionar-la, tant abans de l'estrena com temps o anys després.

Sempre a la avantguarda de les novetats, ja hi ha disponible el making off d'una actuació castellera. Concretament; el següent vídeo mostra el making off de Tirallongues per l'actuació castellera de la Festa Major de Manresa 2011, són 15 dies de video resumit en uns 20 minuts. Hi pot haver una segona part.


ANAR A INICI

TIRALLONGUES DESCARREGA 2 PILARS DE 5 SIMULTANIS.


Manresa, 29 agost 2011.

Diversos fets han caracteritzat l'actuació de Tirallongues de Festa Major de Manresa. Noves estrenes en castells, estrenes en noves posicions, estrenes de camises, tot plegat per fer una actuació de Festa Major molt lluïda.

De les noves incorporacions que Tirallongues ha tingut d'aquest any, a tres d'elles els ha arribat el moment d'estrenar camisa castellera de colla coincidint amb l'actuació de la Festa Major de Manresa, per tant, tres Tirallongues han estrenat camisa castellera per aquesta actuació, i podent-la lluir, ja d'ara en endavant de plaça en plaça. A Tirallongues no es té camisa castellera fins que fa tres mesos que es va a els assajos i a les actuacions.

FESTA MAJOR SANT SALVADOR DE TORROELLA

Manresa, 25 agost 2011.

La Festa Major 2011 de Sant Salvador de Torroella, del 26 al 29 d'agost.

ANAR A INICI

DIUMENGE 28 AGOST FESTA MAJOR DE MANRESA


Manresa, 22 agost 2011.

Diumenge 28, 12:00h. Actuació castellera de la Festa Major de Manresa. Actuació a la plana de l'Om amb: la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca, els Margeners de Guissona i Tirallongues de Manresa.


DISSABTE COMENÇA LA FESTA MAJOR DE MANRESA

Manresa, 17 agost 2011.

El concert amb el grup valencià Obrint Pas del divendres 26 i la funció de teatre del diumenge 28 amb l'actor Joan Pera, són només 2 exemples del què es podrà veure a Manresa per la Festa Major.

FESTA MAJOR MANRESA 2011 ...

ANAR A INICI

CORREAIGUA FESTA MAJOR DE MANRESA

Manresa, 17 agost 2011.

Dissabte 20 agost. Recorregut del correaigua: pl. Europa, c. del Carme, pl. Del Carme, c. Cap del Rec, pl. Major, pl. Sant Ignasi Malalt, baixada del Carme, c. Sant Miquel, c. Sabateria, c. Del Pedregar, pl. Pedregar, c. de la Canal, pl. del Mercat de Puigmercadal. -El Correaigua acaba amb una festa d'escuma-


ANAR A INICI


CERCAVILA FESTA MAJOR DE MANRESA


Manresa, 17 agost 2011.

Dissabte 27 agost. Recorregut de la cercavila: pl. Major, c. Sant Miquel, c. Born, pl. Sant Domènec, pg. Pere III, c. Àngel Guimerà, c. Nou, c. Sant Miquel i pl. Major.

ANAR A INICI



CORREFOC FESTA MAJOR DE MANRESA

Manressa, 17 agost 2011.

Dilluns 29 agost. Recorregut del Correfoc de Manresa: pl. Major, c. Sant Miquel, pl. de l’Ateneu, c. de les Piques, pl. d’en Creus, c. Arbonés, pl. Montserrat, c. Santa Maria, pl. Gispert, c. Vilanova, Plana de l’Om, c. Born, c. Nou, pl. Pedregar, c. Pedregar, pl. del Carme, c. Cap del Rec, pl. Major.

ANAR A INICI


FESTA MAJOR ALTERNATIVA MANRESA



Manresa, 17 agost 2011.

Completament autogestionada, aparador de propostes compromeses i amb una programació festiva, popular, reivindicativa i independent, la FMA ha esdevingut un referent del panorama cultural per als joves -i no tant joves- de Manresa i comarca. Durant la darrera setmana d'agost.

FESTA MAJOR ALTERNATIVA INFANTIL 2011 MANRESA

Manresa, 17 agost 2011.

Divendres 26 d’agost a les 17.30h a la plaça de la Música.
17:30h – Cercavila (Plaça St.Domènec — Plaça de la Música) Cercavila amb grallers, tabalers i l’Alternativa Cultural de l’Ateneu la Sèquia amb la seva Guita.
18:00h – Taller de modelatge, a càrrec de l’escultor Francesc Such.
19:30h – Contes del món de les germanes Baldufa, de Tanaka Teatre Espectacle de teatre, titelles, màscares, danses del món, animació i contes!

Dissabte 27 d’Agost a les 11:30h a la Plaça Fius i Palà.

11:30h – Esmorzar popular per petits i grans.
12:00h – Pep Callau i els Pepsicolen. Espectacle d’animació per a tots els públics!
13:00h – Ball d’escuma, a càrrec de Cia.Sapastre i PD Danilsan.
14:00h – Vermut popular per a petits i grans (Plaça d’Anselm Clavé)

ANAR A INICI


BONES VACANCES !


Manresa, 10 agost 2011.

TIRALLONGUES 10 ANYS DE BONA COMPANYIA A MILLAS AMB ELS CASTELLERS DEL RIBERAL

Manresa, 9 agost 2011.

La Colla Castellera Tirallongues de Manresa i els Castellers del Riberal han establert una molt bona i fluida sintonia al llarg dels anys arrel de ja tradicional actuació castellera anual que aquestes dues colles venen fent des de fa uns quants anys cada mes d'agost a localitat francesa de Millas.

TIRALLONGUES COMENÇA LES ACTUACIONS D'AGOST A FRANÇA

Manresa, 1 agost 2011.
--- La féria 2011 de Millas, du jeudi 4 août au 7 août ---

Des châteaux humains.
Millas, FRANCE. Samedi 6 août, diada castellera. Trois équipes, les Castellers du Riberal, les Tirallongues de Manresa et les Salats de Súria seront présents dans les rues du centre ville à la traditionnelle Féria de Millas pour ces tours humaines. Le principe des castellers consiste à former une tour humaine à partir d'une base appelle, la pinya, sur laquelle vont s'ajouter les étages. Chaque étage est formé de 2,3,4 ou 5 castellers/res qui se superposent. Pendant la formation de la tour, des musiciens jouent mélodies traditionnelles sur un instrument à vent appelé: la Gralla, qui marque le rythme d’édification de la tour.

HORA DE L'ACTUACIÓ ...

ESGLÉSIA SANTA EULALIA DE MILLAS

Manresa, 1 agost 2011.

Eglise de Millas.
L'église de Millas est dédiée à Ste Eulalie, c'est une construction du XVe siècle classée aux Monuments Historiques. A l'intérieur, les voûtes sont du XIXe siècle. L'église possède un important mobilier.

Le clocher tour. Haut de 27 mètres, Il fut construit en deux chantiers. La première campagne de construction, qui lui donna d’entrée son aspect définitif, peut être reconnue, par son style, comme datant du premier art roman. Le matériau utilisé est le galet de rivière, éclaté au marteau. Une guirlande d’arcs aveugles décore le premier niveau, juste au-dessus des archères. Elles rappellent que cette tour était à la fois clocher de l’église et beffroi du village. Ce double aspect, sacré et défensif, se complète depuis le XIIIème siècle, d’une utilisation communale. Le clocher tour est surélevé au XVème siècle. Des chainages d’angle en briques rouges continuent la construction romane. Répondant toujours au besoin militaire, cette tour du guet permet de voir plus haut, une campagne plus étendue bouleversée alors par la guerre.
Le portail. La porte sud est un beau portail en marbre banc de Céret. Il est décoré de rinceaux, du blason de la Catalogne, de coquilles Saint-Jacques (en hommage aux pèlerins de Compostelle) et de pommes de pins. Sa commande est liée à l’entrée de Millas le domaine royal.

MILLAS SE PRÉPARE À SA GRANDE FÉRIA

Manresa, 1 agost 2011.

TOT A PUNT A LA FÉRIA DE MILLAS 2011.
- Com cada any a primers d'agost, Millas torna a celebrar la seva Féria. Féria que en l'edició del 2011 va del dijous 4 al diumenge 7 d'agost. Un dels moments interesants de la Féria serà l'actuació castellera del dissabte 6 d'agost a la tarda.

Programa de la Féria de Millas 2011