L'EQUIP BASKET MANRESA FA PINYA AMB TIRALLONGUES

Manresa, 27 setembre 2011.

l'Assaig de Tirallongues del divendres passat, 23 de setembre, va ser un assaig de gran altura, de gran d'altura física, ja que els jugadors de l'equip Basket Manresa van participar activament a l'assaig. Un cop l'equip va arribar al local, un Tirallonga als va fer una explicació castellera en Anglès, ja que la majoria d'ells venen de guirilàndia i de xerrar en Català o Espanyol, ni fu ni fa. L'explicació va anar il·lustrada de diverses construccions que Tirallongues estava fent en aquell moment i que alhora que es feien eren degudament comentades als jugadors per una òptima comprensió del què estaven veient.

L'entrenador de l'EBM, Equip Basket Manresa, té el costum de posar vídeos castellers per motivar a l'equip; una novetat mai vista pels jugadors de fora, per tant, fins que els jugadors estrangers van veure un d'aquests vídeos, de castells no en tenien -com diria, Bart Simsom- ni pajolera idea. Un cop l'equip Basket Manresa va tenir una mínima idea del què Tirallongues estava fent, la cap de colla va incorporar als jugador a l'assaig com a membres de pinya. En aquesta posició, els jugadors de l'EBM van provar diverses posicions en múltiples construccions. En aquest punt, el segon entrenador de l'equip va gosar fins i tot fer de segon un pilar de tres, això que pot semblar poca cosa, per algú que en prou feines ha vist castells per televisió, és de mèrit. Entre mig de tot això, la canalla feia equilibris damunt les espatlles d'alguns jugadors. Tampoc hi va mancar una sessió de fotos amb els jugadors de l'EBM que es van deixar fer de bon grat.

Cap a una hora i mitja més tard, un cop va acabar l'assaig amb l'equip de basket, la cap de colla de Tirallongues als va agrair la seva presència i participació a l'assaig dient-los també que tenen les portes obertes per tornar sempre que ho vulguin. Acte seguit, el capità de l'EBM en nom de l'Equip Basket Manresa va regalar a la Colla una samarreta signada pels jugadors. A partir d'aquest moment Tirallongues va continuar l'assaig en solitari. La intenció de fer un castell a la pista de basket no va resultar ja que la competició era organitzada per la Federació Catalana de Basket i la federació no va autoritzar fer activitat castellera en la seva competició. Ja sortirà el sol un altre dia, no tots el partits són de la Catalana.
---

ANAR A INICI

DIADA DE TARDOR A SÚRIA

Manresa, 26 setembre 2011.

Actuació castellera a Súria dissabe passat amb els Castellers d'Altafulla i la colla local, els Salats, en una actuació presentada com: Diada de tardor. Pel que fa als castells es va veure això...

ANAR A INICI

ÉS FESTA MAJOR A BARCELONA

BARCELONA, 22 SEPTEMBER 2011.

LA MERCÈ; LA FESTA MAJOR DE BARCELONA.
La Mercè 2011, del 22 al 25 de setembre. 4 dies de festa major a Barcelona amb bastoners, trabucaires, gegants, el bestiari barceloní, dracs, colles sardanistes, castellers, etc.

LA MERCÈ,
THE BARCELONA LOCAL FESTIVAL, from 22 to 25 September.

ANAR A INICI

ELS JUGADORS DE BASKET VOLEN FER UN CASTELL

Manresa, 19 setembre 2011.

Als jugadors de l'equip Basket Manresa se'ls ha ficat al cap que volen fer un castell. Fer un castell a la mitja part del partit que jugaran el diumenge el 25 de setembre al pavelló del Nou Congost de Manresa contra el BARÇA i altres equips de la lliga catalana. Per a quest motiu, tot l'equip Basket Manresa assistirà el proper divendres dia 23 de setembre a l'assaig de Tirallongues amb l'intenció d'aprendre nocions castelleres bàsiques per a tal repte. Aquest assaig amb l'equip Basket Manresa començarà puntualment a les 20:30, tant per els grans com per a la canalla.

CASTELLS DE 8 EN L'ACTUACIÓ DE COLLES DE L'EIX

Manresa, 19 setembre 2011.

Ahir al matí els Marrecs de Salt, Tirallongues de Manresa, Sagals d'Osona i els Castellers de Lleida van gaudir d'una diada castellera a terres gironines per trobada de Colles de l'Eix, una diada castellera que és itinerant i que enguany organitzada per la colla local, els Marrecs, s'ha fet a Salt. La jornada castellera va acabar, com és tradició a Colles de l'Eix, amb el castell de germanor, un 4 de 7. El fet fet més destacable de l'actuació ha estat el 4 de 8 que han descarregat tant els Marrecs com els Castellers de Lleida.

Tirallongues: p4 + 3de7 + T6 + 3de6a + p5 + 4de7g

PROGRAMA DE LA TROBADA DE LES COLLES DE L'EIX A SALT


Manresa, 13 setembre 2011.

A Marrecs ho tenen tot ha punt per la trobada castellera de Colles de l'Eix 2011, dies 17 i 18 de setembre. Seran 24 hores de festa castellera a Salt amb Tirallongues de Manresa, Sagals d'Osona, Castellers de Lleida i Marrecs de Salt, els organitzadors de la festa. L'hora de l'actuació esta fixada pel diumenge 18, a les 12 del migdia a la plaça Lluís Companys però, el dia abans, el dissabte 17, hi heurà un munt d'activitats lúdiques a disposició de tota la família castellera de Colles de l'Eix.

ANAR A INICI

ACTUACIÓ CASTELLERA A CASTELLTERÇOL


Manresa, 12 setembre 2011.

L'onze de setembre Tirallongues va anar Castellterçol per actuar-hi juntament amb els Castellers de Cerdanyola en motiu de la Dotzena Fira Ramadera i d'activitats Agroalimentàries.

ANAR A INICI

XIII TROBADA DE COLLES DE L'EIX A LA VISTA SALT 17 I 18 SETEMBRE 2011


Manresa, 5 setembre 2011.

La principal actuació de Tirallongues els mesos de setembre ve sent la Trobada de Colles de l'Eix. Trobada que aquest any arriba a la XIII edició. Tirallongues està ja de ple en la preparació d'aquesta cita castellera que es farà a Salt a finals de la setmana vinent.