ELS VIDEOS DE LA DIADA

Manresa, 23 novembre 2011.

Més imatges de la Diada 2011 de Tirallongues. Ara en video, no és en 3D però també hi surt la Enxaneta.

ANAR A INICI

DIUMENGE CAP A LA DIADA DE MINYONS

Manresa, 21 novembre 2011.

Fora de sèrie pot ser la Diada d'aquest any dels nostres Minyons. Els rumors que corren sobre el què pretén fer Minyons de Terrassa el proper diumenge 27 de novembre al Raval de Montserrat fan preveure, si les coses els surten bé, una Diada excepcional. L'expedició Tirallonga a la Diada de Minyons de Terrassa estarà a l'alçada de les circumstàncies.

TIRALLONGUES DESCARREGA 3 CASTELLS DE 7 PER LA DIADA


Manresa, 13 novembre 2011.

Aquest cap de setmana a Manresa Tirallongues ha tancat la part castellera de la temporada 2011.

Ahir dissabte, pel que fa als castells de vigília, el més destacat de l'actuació en la qual hi van participar els Castellers del Riberal a més dels Castellers de Cerdanyola fou el tres de set descarregat per Tirallongues.

Avui diumenge en l'actuació de la Diada Tirallongues hi han participat els Nyerros de la Plana i els castellers el Riberal.

Avui Tirallongues ha sortit de plaça amb tres castells de set descarregats i dos pilars de cinc. Tanmateix aquest bon registre d'avui de Tirallongues no ha estat el quin esperava la colla ja que un dels objectius que hi havia marcats per l'actuació d'avui no s'ha assolit; la torre de set.

L'actuació ha començat després de la foto de colla, amb els pilars d'inici. En aquest punt Tirallongues ha desmuntat el pilar de quatre ja que l'enxaneta no s'en sortia a l'hora de posar-se dreta per fer l'aleta.
-En primera ronda Tirallongues ha descarregat el cinc de set amb absoluta suficiència.
-El castell que anava en segona ronda era la torre de set. La torre de 7 ha anat bé fins a tenir l'acotxadora situada, en aquest punt l'enxaneta estava a dosos però amb dificultats per acabar de pujar, degut a això s'ha decidit desmuntar la torre, en el proces de desmuntatge, la torre s'ha desplumat de cop quan l'enxaneta ja havia sortit de la pinya.
-En tercera ronda Tirallongues ha descarregat el tres de set amb agulla, un cop acabada la tercera ronda Tirallongues ha fet torn de repetició i ha descarregat el quatre de set. I amb dos pilars de cinc simultanis Tirallongues ha acabat l'actuació de la Diada i l'activitat castellera 2011.
-Ara faixa i camisa guardes fins el proper mes de febrer quan començaran els assajos 2012 i es continuarà amb les proves del tres de vuit.

ANAR A INICI

12-13N DIADA DE TIRALLONGUES


Manresa, 09 novembre 2011.

La temporada castellera de Tirallongues arriba a fi aquest proper cap de setmana amb actuació doble. Dissabte dia 12, castells de vigília, i diumenge dia 13, castells de Diada.
Les colles que convidades a la Diada 2011 de Tirallongues són, pels castells de vigília: els Castellers de Cerdanyola i els Castellers del Riberal. I pels castells de Diada: els Nyerros de la plana i un altre cop els Castellers del Riberal

Dissabte 12: castells de vigília. 19:00 hores. Plaça Crist Rei.
Diumenge 13: castells de Diada. 12:00 hores. Plaça Crist Rei

HUMAN TOWERS AT FIRA MEDITERRÀNIA ON SATURDAY 5 NOVEMBER

BARCELONA, 02 November 2011.

Fira Mediterrània, Manresa. 3 - 6 November.
Tradition, human towers, theater, street theater, circus, dance, music… Just mix them all together, stir, and you have the festive cocktail that is being served up in Manresa these days at Fira Mediterrània. Fira Mediterrània, a compendium of Mediterranean festivities, authentic Catalan traditions and the talent of artists from 24 countries. No one interested in plumbing the very soul of Manresa and Catalonia can afford to miss this festival, whose special event will be a human towers display by: Els Minyons de Terrassa and la Colla Vella dels Xiquets de Valls, along with the home human towers team, la Colla Castellera Tirallongues de Manresa, giving an exhibition of their skills and showing that building up human towers is a tradition more alive than ever in Catalonia. Human towers teams will perform on Saturday, November 05 at 18:00h.

HUMAN TOWERS DISPLAY IN MANRESA

WHAT: Fira Mediterrània.
WHERE: Manresa,
EVENT: Human towers display.
STARRING: COLLA VELLA DELS XIQUETS DE VALLS, COLLA CASTELLERA MINYONS DE TERRASSA, I TIRALLONGUES DE MANRESA
DATE: November 5, 2011.
TIME: at 18:00.
PLACE: Plana de l'Om.
WHY GO: Human towers are declared INTANGIBLE CULTURAL HERITAGE by UNESCO.

COLLA VELLA DELS XIQUETS DE VALLS, COLLA CASTELLERA MINYONS DE TERRASSA, COLLA CASTELLERA TIRALLONGUES DE MANRESA - CATALUNYA -


14a Fira Mediterrània de Manresa del 3 al 6 de novembre. Actuació Castellera.
Els castells, els què fan les castelleres i els castellers, són patrimoni immaterial de la humanitat des de fa gairebé un any per acord de la Unesco. Aquest patrimoni cultural de la humanitat estarà representat a la 14a Fira Mediterrània de Manresa en una actuació castellera en la qual hi participaran tres colles, dues d'elles són colla de 10: Una, els Minyons de Terrassa i l'altre és la Colla Vella dels Xiquets de Valls. El dissabte dia 5 de novembre a les 6 de la tarda, a la Plana de l'Om, hi tindrà lloc un dels actes d'arrel tradicional més significatius de la Fira Mediterrània, l'actuació castellera. Després que el 2010 els Minyons de Terrassa convertiren la Fira Mediterrània en un esdeveniment de la gamma de nou, en descarregar el tres de nou amb folre, enguany repeteixen i ho fan al costat de la història feta actualitat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i de l’entitat local, la Colla Castellera Tirallongues de Manresa.

140 DIES DE HISTÒRIA TIRALLONGA
Del 4 de octubre de 1992 al 21 de febrer de 1993.

La història de la Colla Castellera Tirallongues de Manresa va començar exactament el primer diumenge d'octubre de l'any 1992.


1-
Va ser el diumenge dia 4 d'octubre de l'any 1992 quan quatre persones de Manresa van veure el concurs de castells de Tarragona de l'any 1992. Arran d'haver vist aquest concurs, aquestes quatre persones de Manresa van decidir crear la colla castellera del Bages i això ho van explicar a Regió7.

2-
Un dissabte del mes novembre de l'any 1992, el diari de Manresa, Regió7, va publicar una pàgina informant de l'intenció d'uns manresans de crear la colla. Com que aquests quatre manresans de castells només en sabien el què havien vist al concurs de castells de Tarragona, van decidir anar a Terrassa a veure com ho feien els Minyons de Terrassa i els Castellers de Terrassa i després fer-ho a Manresa. El fet d'anar a Terrassa i no a un altre lloc era degut a què allà era el lloc més proper a Manresa amb colles castelleres.

3-
El nom Tirallongues ve de Tirallonga. La Tirallonga és un joc antic típic de Manresa que la canalla hi jugava al carrer. La colla castellera de Manresa després d'una votació va triar el nom d'aquest antic joc infantil com a nom per a la colla, descartant així, la paraula Castellers de... i els sinònims de nen. D'aquesta manera; Tirallongues va ser la primera colla castellera que no utilitzava un sinònim de nen ni tampoc la paraula -Castellers de.. al davant del nom de la localitat. Posteriorment altres colles castelleres han seguit aquest camí que va obrir Tirallongues.

4-
El diumenge dia 21 de febrer de l'any 1993 la Colla Castellera Tirallongues de Manresa es va presentar en públic davant l'ajuntament de Manresa. En aquell moment inicial, Tirallongues era la colla castellera situada més al nord de Catalunya.
Crear una colla castellera al Bages va ser un fet totalment incomprensible pel món casteller més tradicional. El fet de ser una colla que estava situada Manresa, i per tant, situada a forà de la zona castellera habitual, va fer que les colles castelleres de més avall de Terrassa anomenessin a Tirallongues: els Esquimals. Això va durar fins el dia que van aparèixer colles castelleres encara més al nord.