CASTELLERS DE LLEIDA MARRECS SAGALS I TIRALLONGUES A VIC

Manresa, 21 setembre 2009.

Llenya a colles de l'Eix: Actuacions desiguals, les colles grans fallen, les petites es mantenen. La millor actuació de Tirallongues a fora de casa aquest any. Sagals desmuntar el 4 de 8, Els castellers de Lleida no poden descarregar el pilar de 6 i els Marrecs de Salt el 4 de 8.

Vic ha agafat el relleu a Manresa organitzant enguany l'onzena edició de colles de l'Eix. colles de l'Eix que enguany ha tingut modificacions importants degut a la coincidència amb el mercat de música viva de Vic, això ha fet que l'actuació castellera que sempre s'havia fet els diumenges, aquest cop s'hagi fet en dissabte, tot i que la festa castellera (en teoria) sempre es de dos dies un dia per activitats lúdiques i l'altre pels castells. Aquest canvi de dia de l'actuació castellera no ha portat inconvenients al desenvolupament de la trobada i les colles han arrossegats el número de camises habitual en aquestes actuacions.

Els Castellers de Lleida van carregar el pilar de sis, també van descarregar un quatre de vuit, quatre de vuit que també van carregar els Marrecs de Salt i que per mala sort no van descarregar ja que el quatre l'havien carregat amb prou tranquil·litat. Sagals actuava a casa i tenia l'avantatge de tenir més camises, també va intentar el quatre de vuit però el van desmuntar.

En el cas de Tirallongues, la colla va desplaçar a la capital d'Osona força més cent efectius propis. Tirallongues va fer una bona actuació, fins i tot la millor de l'any a fora de casa, en primera ronda es va anar pel tres de set, castell que no va suposar cap problema, després es va decidir pel quatre de set amb agulla que tampoc va presentar incidències, en tercera ronda es va optar pel quatre de set, en aquest castell si que va fer pencar força la pinya i el tronc tot i descarregant-se bé. Un cop acabades les tres rondes van venir els pilars; Tirallongues va plantar un pilar de quatre i un pilar de cinc.

El quatre de set de germanor va posar la cirereta al pastis de colles de l'Eix. Acabada la feina a plaça les quatre colles es van encaminar cap al locals dels Sagals on van sopar plegades, i havent sopat com que a Vic hi havia música per triar i remenar la gent cap als concerts. L'endemà el diumenge qui tenia ganes de fet turisme tenia visites guiades per la ciutat.

Estadística:

Sagals: 5d7/d + 4d8id + 3d7s/d + 4d7a/d + v5/d.

Lleida: 4d8/d + 2d/d + 5d7/d + p6/c + 3p4/d.

Marrecs: 4de8/c + 3d7/d + 4de7a/d + 4p4/d.

Tirallongues: 3d7/d + 4d7a7/d + 4d7/d + p4/d + p5/d.

Les quatre colles: 4d7g.

FOTOS DE COLLES DE L'EIX


Foto: Sagals, 5 de 7 descarregat.

Foto: Marrecs, 4 de 8 carregat.

Foto: Tirallongues, 3 de 7 descarregat.

Foto Castellers de Lleida, pilar de 6 carregat.

Foto: i diumenge al matí una castellera ben informada es posa al corrent de l'actualitat.
Foto: Un record de LAX-N-BUSTO.
.

No hay comentarios: