25 DE JULIOL ANIVERSARI DELS JOCS OLÍMPICS DE BARCELONA

BARCELONA, 25 juliol 2009.

Un dia com avui de l'any 1992 Barcelona fou protagonista mundial amb la inauguració dels jocs olímpics de Barcelona. Avui d'aquest fet, de la inauguració dels jocs olímpics de Barcelona 92, s'encompleixen 17 anys. Més de trenta mil Voluntaris Voluntàries vam contribuir a fer de Barcelona 92 els millors jocs olímpics de la història segons paraules dels màxims dirigents esportius mundials. Els jocs olímpics de Barcelona 92 van ser un èxit total en bona part gràcies a nosaltres, gràcies els Voluntàries i Voluntàries olímpics per la bona feina que vam fer, tant a l'estadi olímpic de Montjuïc, a la Vila Olímpica o en les subsues olímpiques repartides per Catalunya. Ara 17 anys després els Voluntaris i Voluntàries ja no som com érem llavors ni tampoc fem els que feiem llavors, el temps ha passat i moltes coses han canviat, i algunes força, però les vivències els records les anècdotes que vam viure aquell estiu del 1992 a Barcelona ens queden, ens queden i ens quedaran; qui no recorda el Cobí els mercadillos africans a la Vila Olímpica, les nits de karaoke o els pins per tot arreu, concerts de Sau o la Salseta del poble Sec i d'altres, o l'actuació castellera en la cerimònia inaugural dels jocs, cosa que la televisió espanyola no li va donar importància.


Voluntaris Olímpics de Barcelona 92.

Voluntaris Paralímpics de Barcelona 92.

Voluntaris Barcelona 92. Els millors de la història.

El consell de ministres del govern espanyol del dia 18 de desembre de 1992 va aprovar un Real Decreto concedint - LA GRAN CRUZ DE LA ORDEN CIVIL A LA SOLIDARIDAD - a la divisió de Voluntaris del COOB -Comitè Organitzador Olímpic Barcelona 92- El govern espanyol d'aquesta creu en va fer una reproducció en forma de pin; un pin per cada Voluntari Voluntària de Barcelona 92, per tant tots els Voluntaris de Barcelona 92 tenim un reconeixement oficial del govern espanyol per la nostra bona feina que hi vam fer.



EL PRESIDENT DEL GOVERN ESPANYOL, FELIPE GONZÁLEZ, VISTA LA VILA OLÍMPICA DE BARCELONA.



Foto: Dreta; Felipe González president del govern espanyol visita la vila olímpica acompanyat per Pasqual Maragall alcalde de Barcelona.

ANAR A INICI

No hay comentarios: