20è ANIVERSARI DELS JOCS OLÍMPICS I PARALÍMPICS BARCELONA'92


BARCELONA, 18 juliol 2012.

El dimecres de la setmana vinent, és el dia 25 de juliol, a simple vista una data com qualssevol altre. Però no és així, si a la data hi afegim un any, per exemple 1992, la cosa canvia, la data adquireix una rellevància mundial per fet de ser la data de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Això significa que el dimecres de la setmana vinent es compliran vint anys de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Els millors Jocs Olímpics de la història, amb aquesta frase els va definir Joan Antoni Samaranch, president del Comitè Olímpic Internació -COI-

D'ençà de principis d'any ja hi ha un calendari de celebracions, res de l'altre món, la situació econòmica actual no ho permet, però si que hi ha el record col·lectiu de tots els que d'una manera o d'una altre en van gaudir, tant el públic assistent a les competicions que sempre omplia els recintes on es feien, com el quin ho veia des de casa per la televisió i els esportistes que hi participaven i els Voluntaris Olímpics fent una feina imprescindible per què un esdeveniment d'aquesta magnitud tingués l'èxit desitjat.

ACTES DE CELEBRACIÓ 20è ANIVERSARI de BARCELONA'92

Amb el lema sempre olímpics 20è aniversari es faran els actes de celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92.

El principal acte de celebració dels 20è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92 es farà el dia 25 de juliol, tot i que a hores d'ara ja s'ha fet alguna, com una caminada i vista per l'anella olímpica de Montjuïc o un reconeixement als Voluntaris'92 durant el campionat mundial júnior d'atletisme que es va fer la setmana passada a Barcelona on els Voluntaris'92 van estar convidats a assistir-hi.

1 - El dia 25 de juliol l'antorxa olímpica tornarà als carrers de Barcelona. Portada en relleus per atletes i altra gent, l'antorxa olímpica farà el recorregut pels carrers de Barcelona sortint de la plaça Sant Jaume i acabant al Museu Olímpic.

2 – El dia 16 de setembre, els participants a la cursa de la Mercè portaran un logo a la samarreta commemoratiu al 20è aniversari dels jocs de Barcelona'92.

3- El dia 24 de setembre, el piromusical de la Festa Major de Barcelona estarà dedicat als Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92.

ANAR A INICI

No hay comentarios: