TIRALLONGUES SOPAR REVISTA DVD I TEATRE

Manresa, 24 novembre 2008.

This has been a very active weekend full with social events to close the commemorative acts of the fifteenth anniversary of the TIRALLONGUES. The main of them has been -lo 3 de 9- a play which runs on castells matters set on stage by Tirallongues' members.


Tirallongues ha tancat la temporada 2008 amb cap un de setmana intens de activitats. Dissabte Tirallongues va fer el tradicional sopar de gala de cada fi de temporada amb una assistència de castellers i castelleres prou important. És habitual a Tirallongues que en aquest sopar es presenti la nova TIRA; la revista oficial de Tirallongues, així com el DVD i es faci entrega de records de fi de temporada.

La TIRA 2008 mostra en portada el 5 de 7 descarregat per Tirallongues a colles de l'Eix i que és el castell més important aconseguit enguany. En pàgines interior es comenta de manera més o menys extensa tota l'activitat 2008 de Tirallongues, tant amb imatges com en textos. Hi ha però dos temes destacats sobre la resta que són: la magnifica actuació de tirallongues en campionat intercasteller de futbol fet a Vilafranca del Penedes i en el qual els Tirallongues va quedar tercers, l' altre fet destacat és el viatge de Tirallongues a Pisa, on va fer quatre actuacions en terres italianes. L'entrega de la nova revista als castellers i castelleres va anar acompanyada de un DVD que recull tota l'activitat de la colla, tant social com castellera, duta a terme al 2008.

El 2008 té una importància especial per a la colla castellera Tirallongues de Manresa; És el quinzè aniversari de la colla. Tirallongues ha fet actes commemoratius al llarg de l'any com per exemple: Un dels actes previstos pel 15è aniversari era fer 15 pilars a diferents llocs de la comarca on s'havia actuat. Projecte que no es va culminar degut a la excel·lent temporada que estava fent Tirallongues, la qual cosa va fer redefinir el projecta canviant els 15 pilars per 15 tres de set, s'ha arribat a vint!!!, Objectiu assolit.

La traca final del 15è aniversari ha estat -L'ESPECTACLE – amb aquest titul Tirallongues va posar en escena el diumenge 23 de novembre al teatre els Carlins de Manresa dues peces teatre representades per actors i actrius de Tirallongues. Una ambientada la Plaça Clavé de Manresa Titulada: ELS AVIS DE LA PLAÇA CLAVÉ en la qual alguns veïns de asseguts en el bancs de la plaça discuteixen sobre les seves coses de una manera més o menys còmica. La segona peça, i raó de ser de l'espectacle, ha estat la representació de l'obra de Raimond Casas i pedrerol -lo tres de nou- obra que està ambientada a la ciutat de Valls i que reflecteix el tema casteller. Aquesta obra ja va ser representada per Tirallongues en el cinquè aniversari de la colla, ara uns anys després s'ha tornat a fer.


LO 3 DE 9

L'obra té 5 protagonistes principals. ISIDRO: Interpretat per un magnific Joan Serra. MARIA: Amb una excel·lent interpretació de Cristina Cunyat, rés envejar a Glenda Jackson!. JOAN: El bo de la pelicula però que no li surten del tot be les coses, interpretat per un fantàstic Joan Planell. PEP de TONI: Rival de'n Joan, tots dos volen a la Maria, un xicot molt decidit interpretat per Daniel Díaz. CESC: Un visitant optimista amb força gana que té l'intenció de arreglar les coses, interpretant per un simpàtic Ferran Romero.
Entre el públic assistent que omplia el teatre i havia els actors què van representar lo 3 de 9 en el cinquè aniversari, un cop acabada l' obra van pujar a l'escenari a saludar juntament amb els actors i actrius actuals. Els actors i actriu que van representar lo tres de nou en el cinquè aniversari de Tirallongues són:
Xavier Descals – Josep Melenchon – Jordi Ramos – Enric Sucarrats – Olga Sanfeliu.

IMATGES DE - Lo 3 de 9 -














STARRING

Lo 3 de 9

ISIDRO Joan Serra
MARIA Cristina Cunyat
JOAN Joan Planell
PEP Daniel Díaz
CESC Ferran Romero

AVIS PLAÇA CLAVÉ

Montserrat Martí
Helena Vicente
Joana Lujan
Maria Josep Fernández
Montserrat González

CHARACTER STARS
Imma Molina
Olga Moyà
Emili Majó
Pere Bartomeus
Ramon Cunyat
Laia Planell
Maria Dolors Pallarès

PROMPTERS
Griselda Castells
Mireia Benito

ARTISTIC DIRECTORS
Maria Dolors Pallarès
Salvador Portavella
Francesc Castells

STAGE MANAGER
Jordi Ramos

LIGHTING & SOUND EFFECTS
Josep Pinyot
David Solé
Jordi Pol

LAYOUT
Gisela racero
Cristina Cunyat

MAKEUP
Rocio Torres

STAGEHAND
Jordi solé
Miquel Andreu

No hay comentarios: