BONA ACTUACIÓ DE TIRALLONGUES A LA FESTA MAJOR DE MANRESA


Manresa, 31 agost 2009.

Ahir la cita castellera del dia, evidentment, era Sant Fèlix a Vilafranca, però Sant Fèlix no ho és tot, més enllà de Vilafranca també hi ha castells com es va veure ahir diumenge a la capital del Bages en el marc de la Festa major de Manresa.

Festa Major castellera a Manresa amb la participació de colla local, Els Tirallongues de Manresa, i la colla tarragonina dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau com a colla convidada. Una anomalia de l'actuació castellera de la Festa Major de enguany és que només hi han participat dues colles (quan lo habitual és que en una Festa Major en què la ciutat té colla castellera és que hi hagi tres colles; la local i dues convidades) i és que la segona colla prevista no es va presentar i és que Sant Fèlix és molt poderós...


L'actuació va començar a l'hora prevista, dotze del migdia a la Plana de l'Om, al centre de la ciutat i va transcorre amb total normalitat sense incidències remarcables. Amb un pilar d'inici simultani de les dues colles es va encetar l'actuació que va continuar en primera ronda Tirallongues plantant el tres de set, un castell que presentava certa tremolor però que és va descarregar sense problemes. Els castellers de Sant Pere i Sant Pau van començar igual que Tirallongues, descarregant el tres de set. En segona ronda Tirallongues va optar pel quatre de set amb agulla, castell que es portava a plaça per segon cop aquesta temporada, va pujar amb comoditat i a l'hora de sortir el tronc i quedar el pilar net va requerir una dosis de calma per desfer el pilar en condicions, i amb els nervis controlats el castell es va descarregar produint-se l'eufòria entre la colla i aplaudiments per part del públic assistent. En aquesta segona ronda els col·legues de Tarragona també van optar per quatre de set però en aquest cas sense agulla, castell que es descarregà a perfecció, i en quan a la tercera ronda, Tirallongues va decidir-se pel quatre de set, un castell no va posar nerviós a ningú i fou descarregat amb aparent facilitat ja que el tres de set i el quatre de set venen sent castells habituals en les actuacions més destacades de aquesta temporada, els castellers de Sant Pere i Sant Pau van tancar la tercera ronda amb un cinc de sis que fou desmotat un cop i que després es va tornar intentar descarregant-se aquesta vegada. Arribats a aquest punt de l'actuació quedava la tanda de pilars; aquí Tirallongues va presentar un vano de cinc i els tarragonins un pilar de 5. Un cop acabada l'actuació els dirigents de Tirallongues van obsequià a la colla convidada amb un record commemoratiu de l'actuació a la Festa Major de Manresa. Un cop acabat tota la feina a plaça les dues colles es van desplaçar al local de Tirallongues on es vas servir un picapica i encara vam veure un tros de l'actuació de Vilafranca que feien pel canal 33 de tvc.




ESTADÍSTICA DE L'ACTUACIÓ
......................................................................



Castellers de Sant Pere i Sant Pau:
p4d -- 3d7d -- 4d7d -- 5d6-id -- 5d6d -- p5d.
Tirallongues: p4d -- 3d7d -- 4d7agulla-d -- 4d7d -- v5d.


1 comentario:

Anónimo dijo...

i el 2 i el 5 per quan?