LA COLLA JOVE DE VILAFRANCA S'ESTRENA EN LA DIADA DE TIRALLONGUES

Manresa, 17 novembre 2010.

Dissabte 13 i diumenge 14 un cap de setmana amb dos dies d'activitat castellera a Manresa amb la XVII Diada de Tirallongues.

Dissabte, Vigília de Diada l'actuació va ser amb castellers de Cerdanyola i els del Riberal. Tirallongues va desmuntar dos intents de 3 de 7, les tres colles van fer actuació de sis. En quan el diumenge el nivell si que va pujar a gamma de set. En l'actuació de diumenge les colles convidades eren: la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els castellers del Riberal. Amb pilar de 4 de cada colla va començar la jornada. La Jove de Vilafranca va encetar rondes amb un 4 de 6 amb agulla, Tirallongues va començar rondes descarregant el 3 de 7 i Riberal va tancar la primera descarregant el 4 de 7. Aquesta primera ronda va ser molt fluida, en canvi la segona i tercera es van allargar més. Seguint el mateix ordre de la primera, la Jove va descarregar el 3 de 6, Tirallongues va desmuntar el 4 de 7 amb agulla, a continuació Riberal va descarregar el 3 de 6 aixecat per sota i en torn de repetició Tirallongues va descarregar el 4 de 7 amb agulla. En tercera ronda la Jove va desmuntar el peu del 5 de 6 que un cop refet es va descarregar be, Tirallongues va optar en tercera ronda pel 4 de 7 que no va presentar cap problema i per acabar rondes Riberal va descarregar el 5 de 6. En el pilars finals la Jove va descarregar 3 pilars simultanis de 4, Tirallongues 2 p4 simultanis i Riberal un pilar de 5 per aixecat per sota. En tota l'actuació hi va haver bona col·laboració de tothom a les pinyes.

CASTELLERS DEL RIBERAL A MANRESA
EN LA DIADA DE TIRALLONGUES


Els castellers del Riberal van tornar a casa força contents, a més de passar un bon cap de setmana a Manresa amb Tirallongues, van fer la millor actuació de la temporada.






COLLA JOVE XIQUETS DE VILAFRANCA A MANRESA
EN LA DIADA DE TIRALLONGUES


Aquesta colla es va estrenar a plaça, i segons em van explicar, encara no han actuat ni a casa seva, a Vilafranca. La quantitat de efectius que la Jove de Vilafranca va aconseguir desplaçar a Manresa era prou important, segons deia algun d'ells, l'expedició vilafranquina rondava els 80 efectius. Pel que fa a l'actuació de Manresa, el resultat és més que acceptable per ser una colla que fa la primera actuació. La Jove ha descarregat sense complicacions tot el què ha intentat.






TIRALLONGUES DE MANRESA


TIRALLONGUES DE MANRESA ESTADÍSTICA 2010

A Tirallongues es fan activitats oficials i activitats no oficials. Les activitats no oficials són les organitzades per castellers o castellers pel seu compte (aquestes activitats aquí no compten). Les activitats oficials són les organitzades per la junta en nom de la colla i per a tothom.

Des de el dia 1 de gener de 2010 fins el dia 14 de novembre de 2010 data de la Diada de Tirallongues i fi de la activitat castellera de la colla; Tirallongues ha dut a terme 58 activitats oficials. D'aquestes 58 activitats, 22 han estat actuacions amb tres rondes de castells i pilars.
En aquestes 22 actuacions Tirallongues ha descarregat 25 castells de 7. També hi ha hagut actuacions en què no s'han fet tres rondes.
* estadística pròpia.

MILOR ACTUACIÓ: la festa major de Manresa.
PITJOR ACTUACIÓ: Sagrada Família.

LO MILLOR I LO PITJOR DE L'ANY

POSITIU: Els Minyons. Els Minyons de Terrassa per els dos castells de 9 que aquest any han deixat a Manresa i per la bona sintonia amb Tirallongues. També Capgrossos de Mataró per gamma extra.
NEGATIU: L'arbitre borratxo. En el torneig intercasteller 2010 de futbol de Esparreguera un arbitre va arbitra un partit a Tirallongues amb una cervesa a la mà.

ANAR A INICI

No hay comentarios: