La festa de la misteriosa llum encara més lluminosa


     l'ambientació en els carrers de Manresa per la Festa de la Misteriosa Llum d'enguany ja és visible arreu de la ciutat    

Manresa, 13 febrer 2013

La Festa de la Misteriosa Llum de Manresa recorda uns fets succeïts a Manresa el dia 21 de febrer l'any 1345. Aquells fets de l'any 1345, són recordats a Manresa cada 21 de febrer amb la Festa de la Misteriosa Llum. La llum i l'aigua són els dos símbols d'aquesta festa.

ANAR A INICI
Manresa viurà enguany una Festa de la Misteriosa Llum més lluminosa que mai amb el que han batejat com “L’Encesa de la Llum”, que tindrà lloc el 20 de febrer al vespre. L’acte consisteix en una encesa de milers d’espelmes (l'objectiu és encendren 15.000) que il·luminaran el recorregut que va des de la Muralla del Carme fins a la plaça dels Infants.

 FESTA DE LA MISTERIOSA LLUM 2013
- Dijous 14 de febrer. A les nou del vespres i al local la Peixera, un torneig de Carcassone encetarà un programa que seguirà l’endemà, 15 de febrer a les 11 del dematí, amb el pregon infantil i a les 20:00 hores amb el prego institucional de la Llum.

- Dissabte 16 de febrer. La festa continua al dematí i la tarda amb la jornada de portes obertes al Museu Comarcal, amb la trobada d’escoles de bàsquet, i amb la ballada de sardanes que es farà a les 18:30 hores a la Plana de l'Om.

- Diumenge 17 de febrer.
08:00 Hi ha la Caminada de la Llum, per dur la llum des de Montserrat a Manresa.
18:00h. Al Meseu de la Tècnica. Concert de la Llum, amb l'Orfeó Manresà i els cors de l'Escola Coral.

- Dimecres 20 de febrer. La vigília de la Llum, a dos quarts de 8 del vespre, es trobaran la Llum i l’Aigua a la plaça de Sant Domènec. Aquest serà el moment de “L’Encesa de la Llum” entre la plaça de Sant Domènec i la Muralla del Carme. Més tard, a les 8 del vespre, a l’Església del Carme, es representarà el “Misteri de la Llum”. I, a les 9, es posarà en escena el “Pacte de la Concòrdia”, al Monument a la Llum.

Dijous 21 de febrer. El Dia de la Llum
 
10:30h. A l’Església del Carme, se celebrarà la solemne concelebració eucarística celebrada pel bisbe de Vic.
11:30h. La imatgeria de Manresa farà la desfilada des l'església del Carme cap a la plaça Major. Un cop a la plaça, la Tronada Manresana donarà pas a la Ballada de gegants, nans, àliga, cavallets de Manresa, la Ballada participativa del ball del Rossinyol i del ball de la Bolangera de Manresa.
17:30h. Al Casino, Passeig Pere III, 27. Hi haurà l'Inauguració de l'escultura dedicada a Amat-Piniella. Gog i Magog animarà l'inauguració.
18:30h. A l'Església de Carme. Concert de la Llum amb la Coral Font del Fil.
 
ANAR A INICI

No hay comentarios: