La Maria la primera geganta caramellaira


Manresa, 1 de juliol de 2013

La Maria és la primera geganta de Callús i és una geganta caramellaire. La Maria representa a una noia cantant de Caramelles. És una geganta amb una imatge juvenil i simpàtica que agrada molt.

Cal tenir en compte que: les Caramelles de Callús ocupen les primeres posicions del ranking en quan a nombre de participants. Aquest fet tan arrelat a Callús a dut a una colla local aficionada a les tradicions catalanes a construir la primera geganta caramellaire, aquesta geganta ha estat apadrinada pels gegants de Sallent, Bernat i Ermesenda i batejada oficialment el diumenge 30 de juny de 2013 amb el mon de Maria Viladelleva Bernarda i Ermesenda. A partir d'ara, Callús és poble geganter, i la Maria contribuirà tant a la promoció del poble portant-ne el nom arreu com a promoure la difusió de les caramelles.

El bateig de la Maria ha tingut lloc davant l'església de Callús amb una gran presència de públic i repic de campanes. Tot seguit al bateig, la Maria acompanyada pels seus padrins i per altres gegants convidats a la celebració ha encapçalat una festiva cercavila, cercavila que ha clos la Maria amb una serie de balls i acompanyada de música de gralles amb els grallers de Callús que van interpretar una música creada expressament per aquesta ocasió.

Aquesta geganta és el primer gegant/ta que té Callús, la creació d'aquesta figura també ha suposat la aparició de la Colla Gegantera de Callús, Els Geganters de Callús. En el futur, la Maria tindrà companyia, la família de gegants caramellaires de Callús creixerà. El bateig de la Maria s'ha emmarcat com un dels actes de la festa major de Callús 2013, festa major que s'ha celebrat aquest passat cap de setmana.


VIDEO GEGANTA CARAMELLAIRE MARIA VILADELLEVA


ANAR A INICI

No hay comentarios: