Manresa ciutat de la Llum


Manresa, 18 de febrer de 2015

Ja estan en marxa les activitats per la festa de la misteriosa Llum 2015, festa que enguany s’escau en dissabte tot i que les activitats al voltant d’ella van més enllà un únic dia.

A continuació de la festa de la Llum vindrà la fira de l’aixada, tot just una setmana després. I el calendari de la celebració lumínica manresana anual clourà el 15 de marc amb la caminada popular coneguda com la Transèquia.

ANAR A INICI


La festa de la misteriosa Llum: 21 febrer 2015
La llum i l’aigua són els dos elements que originaran la festa de la misteriosa llum de Manresa. La festa de la misteriosa Llum recorda un fet ocorregut a Manresa el dia 21 de febrer de l’any 1345, segons el qual, una llum procedent de la muntanya de Montserrat va entrar per una finestra de l’església del Carme. Aquest fet ajudà a solucionar, amb la construcció d’una sèquia, la manca d’aigua que patia Manresa

La fira de l’Aixada; 28 de febrer i 1 de març 2015
La fira de l’aixada és la fira mercat medieval de Manresa i és a conseqüència de la festa de la Llum i recrea els fet ocorreguts en aquells temps.

La Transèquia: 15 de març de 2015
Una sèquia és un canal d’aigua, i la Transèquia és un recorregut bo i seguit el curs de la sèquia que porta l’aigua del riu Llobregat, des de Balsareny a Manresa. En la Transèquia hi pot participar tothom, és una activitat molt familiar, i tant s’hi pot participar caminant com corrent, en bici, en cavall o en cadira de rodes.

 
PARTICIPAR A LA TRANSÈQUIA EN HANDBIKE

 


Que és handbike?
Handbike és una cadira de rodes amb pedals que s’accionen amb les mans.
Perquè serveix handbike?
Amb handbike es pot fer el mateix recorregut que en una cadira de rodes però fent menys impulsos, l’avantatge d’això; és que cansa menys, perquè es fa el mateix recorregut amb menys esforç.
El què es fa amb handbike se’n diu: handcycling

 

No hay comentarios: