SERRATEIX 18è RETAULE DE SANTA MARIA I SANT URBICI

Manresa, 29 setembre 2008.

Serrateix municipi de la comarca del Bergadà recorda cada primer dissabte d'octubre l' història del monestir des de els seus inicis en arribar-hi uns monjos i la col·locació de la primera pedra passant per les dificultats per sobre viure, i problemes que tenien els primers pobladors amb els polítics pels impostos que havien de pagar els pagesos i amb visites de autoritats com l' Abat Oliva, entre d'altres, transcorre aquesta escenificació. L' història va des el inici fins a l' actualitat al llarg de mil anys. Aquesta escenificació històrica és feta per una colla de gent aficionada al teatre de Serrateix, Viver, i Navàs amb una magnifica interpretació teatral. L' obra es duu a terme dins l'església que cada any fa el ple.


SERRATEIX

4 d'octubre, dissabte -

Retaule de Santa Maria i Sant Urbici al Monestir de Santa Maria de Serrateix a les 21:30 h. Organitza: Patronat d'Amics de Serrateix.

5 d'octubre, diumenge -

Missa commemorativa de la fundació del Monestir. La Coral “Al Vent” de Sant Vicenç de Castellet animarà els cants de la celebració eucarística i en acabar oferirà un Concert. Organitza: Patronat d'Amics de Serrateix.



SANTA MARIA DE SERRATEIX:

Santa Maria de Serrateix és una església romànica que formava part de l'antic monestir de Serrateix, al Bergadà. L'església actual és romànica, de les darreries del segle XI i la seva planta és en creu llatina. Originàriament tenia tres absis dels quals només en resta el central. Actualment consta d'una àmplia i llarga nau, amb absis semicircular.

1 comentario:

M.Carmeta dijo...

he deixat un post a l'entrada de "TIRALLONGUES DESCARREGA EL PRIMER 5 DE 7 DEL SEGLE XXI A COLLES DE L' EIX"