Tirallongues descarrega el primer 5 de 7 del segle XXI a Colles de l'Eix

ÀNGEL - Manresa, 17 de setembre 2008.

 MANRESA DESENA EDICIÓ DE COLLES DE L' EIX.

El que no m'ha agradat de colles de l'Eix és la informació escrita que ha donat la premsa local. Una diada castellera amb 4 colles i més de 500 persones de diferents indrets de Catalunya i que els líders de les colles han estat rebuts i saludats personalment per l'alcalde de Manresa es mereix quelcom més que una foto amb blanc i negra (que per cert és meva) i unes quantes ratlles de informació escrita. Una informació amb errades inherents a qui desconeix el mon casteller. La cosa és tant simple com això: No es pot enviar de corresponsal de guerra a un cuiner; per molta bona voluntat que hi posi, no és la seva feina. La crònica castellera l'heuria de haver fet una persona coneixedora del tema casteller, be que heuria estat que la a crònica l' hagués fet la Marina. 

 Mentres les colles arribaven en cercavila des de la Plaça Sant Domènec fins a la plaça Major l' alcalde de Manresa, Josep Camprubí, rebia als presidents i caps de colla a l'ajuntament en aquesta recepció es va mostra als visitants el saló de plens, posteriorment el president de Tirallongues, Jaume Peréz, va fer entrega de un record commemoratiu a colles de l' Eix Manresa a l' alcalde i a cada una de les colles presents a Manresa, també es va donar un mocador casteller amb el nou logo de colles de l'Eix, els deu anys de vida de aquesta trobada castellera ha servit de excusa per presentar un nou logo. Un cop acabat el protocol va iniciar-se l'actuació castellera. Les quatre colles: Sagals de Osona, Marrecs de Salt, Castellers de Lleida, i Tirallongues de Manresa van sortir contentes de plaça, totes van fer més o menys el que tenien pensat, no hi va haver contratemps que fessin deslluir la diada. La germanor no ha estat només en el castell final del mateix nom sinó que també n'hi ha hagut en tots els castells de totes les colles col·laborant mútuament a les pinyes. Ara te el torn Sagals; ens veurem a la capital Osona l'any vinent en l' onzena edició de colles de l' Eix.

TIRALLONGUES 5 DE 7 DESCARREGAT: Cal fer memòria, cal anar enrere en el temps per recordar unes sensacions i una emoció com la viscuda aquest passat diumenge a la Plaça Major de la capital del Bages. Dels castellers que actualment ara estan a Tirallongues pràcticament es poden comptar amb els dits de les mans els qui recorden l' últim 5 de 7 descarregat. Per a l' immensa majoria de la colla aquest 5 de 7 de colles Eix ha estat la construcció més important que han viscut. L' etapa actual de Tirallongues és força diferent a la dels últims anys i és que de alguna manera la trajectòria de enguany recorda una mica a la època daurada de la colla a la millor etapa de Tirallongues del 97 al 2000 amb el punt Àlgid al 98 quan es va aconseguir el 4 de 8 i la colla anava a les sortides amb tres autocars. 

Després van venir les vaques flaques que han durant fins fa ben poc, tanmateix ara sembla que hagin acabat, d'un temps ençà l' activitat castellera ha tornat amb empenta amb l' incorporació de gent nova i motivada. Per exemple el castell 3 de 7: aquest any s'han descarregat més 3 de 7 que altres anys comptant tots els castells de tres temporades seguides. Després del que es va veure diumenge a plaça, el 5 de 7 descarregat, bon ambient, eufòria, i molta satisfacció a tota la colla és més que probable que per la diada de Tirallongues s'intenti superar aquest 5 de 7. 

BALANÇ FINAL COLLES DE L' EIX 2008 
TIRALLONGUES 3de7 Id + 3de7 D + 5de7 D 4de7a C + Pde4 D + Pde5 Id Pde4 LLEIDA 4de8 D + 3de8 Id + 2de7 D 5de7 D + Pde5 D + Pde5 D MARRECS 2de7 D + 5de7 D + 3de7s D Pde4 D + Pde5 D + Pde4 D SAGALS 5de7 D + 3de7s D + 4de7a D Pde4 D + Pde5 D + Pde4 D 

  VIDEO I FOTOS DE COLLES EIX MANRESA

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Sóc el Joan.
Tal i com he pogut llegir al teu article, Àngel, penso que tens tota la raó del món de dir que hauria d'haver escrit la crònica algú de la colla.
Penso que dir "la Marina" és una idea molt encertada, ja que ens ha demostrat varis cops que en sap molt (només cal veure les cròniques a la pàgina oficial de la colla), però potser no va tenir ocasió de fer-ho (la veritat; no sé el motiu).
Sigui com sigui la qüestió és que tots sabem que hauria estat millor que hagués escrit la crònica algú (encara que no redactés tant bé com la Marina) que sabés que vol dir "5 de 7" abans que no pas un periodista.
Per mala sort no sé quan feia que no es descarregava un 5d7 ( fa poc que sóc a la colla i alguns dels que hi eren tampoc ho recorden); però si que sé que en veure baixar els segons de sobre la pinya em vaig trobar rodejat de gent feliç.
Algú orgullós de vestir a ratlles.

M.Carmeta dijo...

Mira el que passa quan esperes molt una cosa, i al fina, s'aconsegueix:
http://www.youtube.com/watch?v=KoJ8NqKUeDY

alegria, emoció, plors i rialles, abraçades, petons, records, encaixades de mans, ... de gent molt diversa, de gent de moltes edats, gent de tronc, de pinya, grallers, ... un moment màgic, un moment que ha marcat a moltes persones, un sentiment impressionat, increíble. i dues coses més en comú:
1) Tirallongues
2) 5d7


Molta gent va veure el castell, o el va sentir, o el va carregar, o el va presenciar, però hi ha una cosa que fa més colla que fer un castell, i aquí deixo una mostra d'això: LA CELEBRACIÓ DEL 5d7.

apa, tens permís per posar-lo al blog o fer amb ell el que vulguis ;)


k vagi mb!!

Anónimo dijo...

HOla Sóc el garriga
responent a quan temps fa que no es descarregava aquest castell ens em de remontar fins el 08·11·1998 a crist rei, i cal dir q en tota la historia només s'ha descarregat 5 vegades.
i fent esment el tema de la pensa no nomes la local sino també quarts de nou van dir que era el primer de la temporada, cert, pero també és cert que es el 1 desde feia 10 anys.

fins un altre.
PD:http://www.fotolog.com/galegal