SEGONA DIADA DE SALATS


Manresa, 12 octubre 2009.

Els castellers de Súria van tancar el passat dissabte la temporada 2009 celebrant la segona diada de Salats. La II diada de Salats de Súria presentava dues colles ja conegudes, els Salats colla local, els castellers d'Altafulla, i una incògnita; la colla castellera la Global de Salou.

La Plaça Major del Poble Vell de Súria és l'escenari de les diades salades, ho va estar l'any passat, ho ha estat aquest i segurament continuarà sent-ho. Per fer-se'n una idea, seria un lloc semblant a la de Valls, plaça tancada i amb les dues colles ja no hi cap més gent. El balanç de la temporada salada és positiu ja que a més de assolir tota la gamma de castells de sis han arribat a la diada havent descarregat un quatre de set i, encara heuria estat millor si hagués arribat un tres de set, castell que s'ha intentat diversos cops sense èxit.

COLLA CASTELLERA LA GLOBAL DE SALOU: Era la primera sortida que feien a fora de Salou segons va explicar algun ells, els de Salou diuen que tenen castellers de més de 15 països diferents, van fer una actuació de mínims i van tenir la mala sort de no poder descarregar tot el que volien. Vaig veure els inicis de Salats i quan van decidir sortir a plaça estaven més rodats. Per cert: GLOBAL ho són totes les colles, que jo sàpiga no n'hi ha cap que tanqui les portes als de fora.

18:00 hores, hora prevista per començar l'actuació.
Ni els castellers d'Altafulla ni els de La Global de Salou anaven sobrats d'efectius però, entre les tres colles si que hi havia pinya suficient per l'actuació.

CASTELLERS D'ALTAFULLA: Aquests van arribar aviat, abans de les tres de la tarda ja n'hi havia per Súria. Van intentar fer un tres de set que per dubtes de la canalla no van poder aconseguir.

SALATS: Quan una colla posa un autocar, en teoria, és perquè ha de fer un desplaçament no gaire proper però, els Salats han introduït una variable en aquest concepte. Salats ha posat transport per dur el públic a la plaça. És com aquella frase: Si Mahoma no va a la muntanya..., el cas és que be sigui per iniciativa pròpia o be per la facilitat de anar-hi, a la plaça hi havia públic de sobres per sentir-se com a casa. Salats abans començar l'actuació va fer una breu presentació de la colla recordant els inicis i els èxits aconseguits en aquest temps, remarcant sobre tot el quatre de set – primer de la seva història – que van descarregar a Altafulla. A continuació Salats va encetar l'actuació amb un cinc de sis, castell que van descarregar amb tanta comoditat que ja heurien de pensar en afegir-hi un pis. Després va venir el què pels Salats era l'objectiu del dia; el tres de set. El castell va pujar bé fins a tenir l'acotxador col·locat i per una desestabilització de la part superior del castell va caure. Amb una torre de sis descarregada i un tres de sis amb agulla també descarregat van arribar els pilars de comiat acabant la diada amb dos pilars de quatre simultanis.


FOTOS DE LA SEGONA DIADA DE SALATS DE SÚRIA


Foto: Salats.

Foto: Salats.

Foto: Presentació de la diada.


Foto: Intent de 3de7.

Foto: Entrega de records.

Foto: Castellers de Altafulla.

Foto: Castellers de Altafulla

Foto: La Global de Salou.






ANAR A INICI



2 comentarios:

ABEL dijo...

Com bé diuen els meus companys, gràcies per acompanyar-nos, donar-nos suport i per les teves cròniques i fotos. T'esperem a les places l'any que ve!

Anónimo dijo...

No tinc el gust de coneixe't, però te vist molts cops per les places d'aquí i d'allà. Gràcies Àngel per aquestes fotos, aquests escrits i aquest seguiment que fas de la nostre colla. Ens veiem la temporada que ve per les places!

Òscar (Salats)