FIRA DE LA COCA I EL MATÓ 22 I 23 D'OCTURE


Manresa, 19 octubre 2011.

Monistrol de Montserrat és una vila antiga, cruïlla del camí ral de Barcelona cap a Manresa amb camí de pelegrinatge cap a Montserrat i estant documentada ja el segle X. La Plaça de la Font Gran de Monistrol de Montserrat és el centre de l'activitat festiva de la vila, aquí en aquesta plaça cada cada tardor cap a la segona quinzena del mes d'octubre, s'hi ve celebrant la Fira de la Coca i el Mató, fira que enguany tindrà lloc els dies 22 i 23 d'octubre.

ANAR A INICI

A la Fira de la Coca i el Mató hi sol haver mes d’una trentena de parades amb productes artesanals propis de la zona del Montserrat com ara: el mató de Marganell, els tomàquets de rosa i aromes de Montserrat, l’embotit del Bruc, els dolços de Collbató. La fira també es complementa amb activitats lúdiques de carrer.

Apart de la Plaça de la Font Gran, quan es visita Monistrol de Montserrat, també és interessant fer un tomb per la plaça del Bo-Bo. Un altre punt d'interès de Monistrol de Montserrat és la plaça del Bo-Bo. Aquesta és la plaça Major, és una plaça porxada que data del segle XVII i és plaça de marcat. Apart del mercat aquesta plaça també té una especial transcendència cada dia 20 de gener quan s'hi balla el ball en honor a Sant Sebastià.

No hay comentarios: