PER SANT SEBASTIÀ RENOVACIÓ DEL VOT DE POBLE

BARCELONA, 13 January 2012.

In Súria Saint Sebastian's day is being considered as the main local festival in winter. This festival reminds El -Vot de poble- that was made when the Black Death outbreak in Europe affecting many people.

El -Vot de poble- is a sort of collective vow calling for the protection of the saint to free themselves from the disease. Aside from Súria, in Catalonia there are many towns which for this same reason it is also held Saint Sebastian's feast updating its Vot de poble yearly. This year activities for Saint Sebastian's day in Súria go from 14 to 29 January being main day January 20th.
La festa de Sant Sebastià és considerada cam la festa major d'hivern a Súria. Aquesta festa recorda el -Vot de poble- a Sant Sebastià que es va fer quan l'epidèmia de la pesta negra va arribar a Europa afectant a molta gent. El Vot de poble és com una mena de prometença col·lectiva demanant la protecció del sant per deslliurar-se de l'epidèmia. Amés de Súria, a Catalunya hi ha molts altres pobles que per la mateixa raó també celebren aquest fet renovant anualment el Vot de poble. A Súria el programa d’actes per la festa de Sant Sebastià va del 14 al 29 de gener sent el dia més important de la festa el divendres dia 20 de gener.

-Divendres, 20 de gener, festa de Sant Sebastià a Súria

9.45 h. Galejada a càrrec dels trabucaires del Tro Gros.

11.00 h. Missa solemne i renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià a l' església parroquial de Sant Cristòfol. En acabar la missa, cercavila amb la participació de: gegants de Súria, Geganters del Poble Vell, Geganters d’El Gorg de l’Olla, capgrossos de Sant Jaume, ball de cascavells amb el Tro Gros, esbart Aigua Blanca del Foment Cultural, els bastoners de Súria, la colla castellera Salats de Súria i la Cobla Súria.

12.30 h. Audició i ballada de sardanes amb la Cobla Súria. Lloc: plaça de Sant Joan.

18.00 h. Presentació de l’obra ’Taxi’, original de Ray Cooney, a càrrec del Grup de Teatre del Foment Cultural de Súria. Lloc: teatre del Foment Cultural.

No hay comentarios: