DIVENDRES DISSABTE DIUMENGE



Manreesa, 13 setembre 2010.

Divendres Tirallongues es fica en política i participa en la marxa per d'independència desfilant per Manresa amb els independentistes.
Dissabte Tirallongues assisteix al actes institucionals de l'onze de setembre a Moià i fa juntament amb les entitats locals i tots els partits polítics una ofrena al monument de Rafael Casanova.
Diumenge Tirallongues a la festa major de Viladrau.

En l'actuació de Viladrau, Tirallongues va actuar en una plaça que no tenia ni un pam de pla, tota la plaça fa pendent o sigui que es va haver de buscar el racó que fes menys pendent i arraconats a un cantó de la plaça es va fer l'actuació, Les construccions de Tirallongues a Viladrau van ser, pilar de quatre a l'inici, pilar de 5 al final i entre mig torre de 6, tres de sis amb agulla i quatre de sis.

COLLES DE L'EIX A LLEIDA.

Tirallongues de Manresa, Marrecs de Salt, Sagals d'Osona i castellers de Lleida són les colles integrants de la diada castellera coneguda com a COLLES DE L'EIX i que es fa anualment des de fa 12 anys. El proper diumenge 19 de setembre es durà terme una nova edició de Colles de l'Eix, enguany l'escenari serà Lleida. Una característica especial d'aquesta diada castellera colles de l'Eix és que es fa un castell de germanor. Un castell de germanor és un castell fet amb les quatre colles alhora com si les quatre colles fos una sola colla. Concretament, el castell que es fa és un 4 de 7. El castell de germanor es fa en acabar l'actuació i tots els castellers/es de un rengla del castell són de la mateixa colla, com que el castell és un 4, i hi ha Quatre colles, doncs cada colla hi té una rengla. En el castell de germanor l'enxaneta és empre de la colla local i l'acotxador/ra de la colla que organitzara la següent edició ja que colles de l'Eix ja que és una diada castellera rotativa i cada any es fa en una de les ciutats d'aquestes colles i els dosos són un cada una de les altres dues colles. En quan els castells aquest any, com a mínim per part de Lleida, s'heuria de veure actuació de vuit.

ANAR A INICI

No hay comentarios: