TIRALLONGUES I GOSSOS DONEN SUPORT A LA FUNDACIÓ ROSAORIOL

Manresa, 29 setembre 2010.

La Fundació Rosaoriol és una entitat manresana dedicada a la recapta de diners per comprar menjar per les famílies pobres de Manresa. Aquesta fundació ha creat un banc d'aliments, aquest banc d'aliments en l'actualitat abasteix a sis-centes persones de Manresa, 85 voluntaris/es desenvolupen aquesta tasca, alguns dels quals són membres de la colla castellera Tirallongues de Manresa.


FUNDACIÓ ROSAORIOL

Fundació Rosaoriol neix a partir de la plataforma ciutadana de solidaritat, impulsada el 2009 per Sor Lucia Caram del convent de santa Clara de Manresa, per tal de oferir ajut mitjançant el banc d'aliments a aquells col·lectius més sensibles a l'actual situació de crisi econòmica.

ORGANITZACIÓ DE LA FUNDACIÓ ROSAORIOL

La fundació està regida per un patronat i un comitè gestor format per voluntaris que administren la fundació. MENBRES DE PATRONAT DE LA FUNDACIÓ ROSAORIOL Rosa Oriol: Presidenta honorifica. Rosa Tous: Presidenta. Elena Rakosnik: Vicepresidenta. Xavier Gros: Tresorer. Lluís Coromines: Secretari. Vocals: Sor Lucia Caram, Valentí Martínez, Vicenç Mauri, Pilar Rahola, Constantí Serrallonga, Enric Torres, Jordi Valls, Eliseo Verona.

PRESENTACIÓ EN PÚBLIC DE LA FUNDACIÓ ROSAORIOL

Ahir dimarts dia 28 de setembre la Fundació Rosaoriol es va donar a conèixer a la societat mitjançant una presentació en el teatre Kursaal de Manresa en la qual hi va haver l'assistència de rellevants personalitats mediateques. La presentació va iniciar-se a les 20:30 amb el teatre Kursaal ple de gom a gom, Helena Garcia Melero fou l'encarregada de presentar l'acte. La presentació va començar amb la projecció un audiovisual on s'explicava l'origen i la trajectòria de la fundació fins ara. En l'audiovisual, José Bono, president del congres de diputats de l'estat mostrà el seu suport a la fundació, també ho va fer la PIMEC, a mes, d'altres importants entitat i mitjans de comunicació. Acabat l'audiovisual, Rosa Oriol, Rosa Tous, sor Lucia Caram, un noi i una noia en representació dels voluntariat van explicar les raons, motius per adherir-se al projecte. Un cop acabada aquesta part més oficial va venir un apartat lúdic amb intervencions musicals i culturals. La part lúdica va ocupar l'escenari del Kursaal començant amb Mireia Pintó, mezzosoprano acompanyada pel pianista Manel Camp, a continuació el Grup manresà Gossos va interpretar tres temes i la festa va acabar amb la col·laboració de la colla castellera Tirallongues de Manresa fent dos pilars.


DE NOU TIRALLONGUES I GOSSOS COINCIDEIXEN

Dos referents de Manresa, la colla castellera Tirallongues i el grup de rock Gossos en van trobar de nou. Hi ha molta gent que coneix a la colla castellera Tirallongues de Manresa. Hi ha molta gent que coneix la banda manresana de rock Gossos. Però, no tothom sap que Gossos porta sang de color blautirallonga a les venes.

Abans de que Gossos es dediquessin al rock van passar per Tirallongues fins que un dia que anaven flipats van al·lucinar i van decidir canviar la faixa pel micròfon. Obviamnet la van encertar. A partir de llavors les activitats de Gossos i Tirallongues han seguit línies divergents, Gossos als escenaris i Tirallongues a places, però en el dia d'ahir aquestes línies van convergir retrobant-se de nou, Gossos va fer pinya amb Tirallongues per una causa comuna; la Fundació Rosaoriol.
Qui vulgui saber més de Gossos i Tirallongues que consulti el número 14 de la revista CASTELLS.

No hay comentarios: