TIRALLONGUES A VALLS

Manresa, 1 febrer 2011.

Els Tirallongues participen a la trobada de la Candela de Valls amb 55 colles més.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Valls un dels actes centrals de la candela, que se celebra només en els anys acabats en 1. En aquestes festes, que se celebren en motiu de la mare de Déu de la Candela, patrona de la capital de l'alt Camp i bressol del món casteller, s'ha fet la trobada de les colles castelleres dels Països Catalans, on han participat 56 colles i prop de 10.000 castellers. Entre aquestes hi havia els Tirallongues de Manresa que, juntament amb la resta de colles, van aixecar un pilar a la plaça del Blat i, posteriorment, es van dirigir en cercavila per actuar conjuntament amb la resta de castellers. En aquesta actuació multitudinària, els manresans van descarregar un tres de sis amb agulla i, després, van descarregar un pilar de quatre. Ja per acabar, coma cloenda de l'acte, es va fer un quatre de set de germanor, concretament el que es s fa per la tradicional trobada de colles de l'Eix, on els del Bages participen juntament amb els castellers de Lleida, els sagals d'Osona, i els Marrecs de Salt. Amb aquesta actuació, els Tirallongues donen el tret de sortida a la temporada castellera 2011, en què intentaran igualar o millorar les seves construccions.

Font: Regió7.


HO DIU LA PREMSA

VALLS TOCA EL CEL CASTELLER En total, segons l'ajuntament de la població, més de 20.000 persones van participar en l'acte estrella de la jornada, que es va iniciar hissant una gran senyera i amb el cant dels Segadors. “Aquest ambient és increïble” exclamava amb accent francès Rafael Ranye, cap de colla dels Castellers del Riberal, una entitat que va desplaçar un centenar de persones des de Bahó, a cinc quilòmetres de Perpinyà. “És impressionant” confessava després d'haver carregat un pilar a l'emblemàtica plaça del Blat -on s0lament poden actuar les des colles de Valls- i un modest castell al costat del monument de la plaça Font de la Manxa.
NORD-CATALANS Les camisses verdes dels del Riberal estaven molt aprop de les blaves dels Angelets del Vallespir, mig centenar de persones van arribar a Valls després de quatre hores de viatge en autocar. Ells són de Sant Joan Pla de Corts, un poble situat al peu de la muntanya del Canigó, a la Catalunya Nord. Font: EL PERIODICO.

AQUELARRE CASTELLER. SORPRESA: Les formacions amfitriones van haver de desmuntar els 3 de 8 per indecisió de la canalla. Cada colla podia aixecar un únic castell, l'alçada estava limitada als vuit pisos, una magnitud que solament es van plantejar cinc formacions: les dues colles vallenques, els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. En principi, tot i ser fora de temporada, no es preveia que les colles tinguessin excessives dificultats per fer el castell que volien, però la cosa va tenir el seu què. Així, els Castellers de Vilafranca descarregaven sense gaires problemes una bonica torre de vuit, amb el folre ven aposentat; els Minyons de Terrassa feien el mateix amb el tres de vuit i la Colla Jove Xiquets de Tarragona completava el 4 de 8.
Font: AVUI.

LES DECENNALS REUNEIXEN A 57 COLLES CASTELLERES Les camisses de colors, les faixes i el so de les gralles van inundar ahir des de primera hora del matí tots els racons de la ciutat de Valls (Alt Camp). Fins a 10.00 castellers de 57 agrupacions de tota Catalunya i de les illes Balears van actuar a l'uníson en un únic espai. L'elevat nombre de participants va sobrepassar totes les previsions de l'organització, que n'esperava 7.000.
Font: El PAÍS.

No hay comentarios: