CARAMELLES SOLIDARIES AMB EL JAPÓ

Manresa, 25 abril 2011.

Com a fets rellevants de les caramelles de Súria 2011 se'n poden esmentar almenys dos; primer: la colla ALTATXU està d'aniversari, ha complert 10 anys. Segon: la colla La Llanterna ha presentat una adaptació a la temàtica local del tema l'Empordà de Sopa de Cabra. També hi havia un altre tema que recordava força al Bon dia del Pets.

ANAR A INICI




UN ANY MÉS ÈXIT A LES CARAMELLES DE SÚRIA

Dissabte a la tarda les colles de caramelles es van dedicar a fer la ronda pels afores de la població, com cada any, i reservant-se el diumenge per estar pel centre del poble. Dissabte cap a quarts de 10 del vespre va començar la festa al pavelló d'esports de Súria amb la trobada de colles de caramelles locals. La coral l'Esplai, colla fundada l'any 1882, va ser l'encarregada de començar el repertori d'una gran nit de caramelles, aquí les colles van mostrar una mica el temari que tenien previst fer el diumenge al matí pels carrers i places de la vila. Tot seguit la colla Infantil dels Sardanistes, que té el grup de bastoners més jove de Catalunya, va continuar la sessió de caramelles. La trobada al pavelló com cada any va fer el ple, esdevenint-se una ocasió única per veure totes les colles en un sol lloc i sense temps mort d'espera. Durant aquesta trobada de colles de caramelles al pavelló hi va haver la participació dels castellers de Súria, la festa va acabar amb el cant del poble, tema emblemàtic de les caramelles de Súria i que canten totes les colles i públic alhora.

Però el plat fort de les caramelles és el diumenge al matí, que és quan la gent, tant la locals com la visitant, omple el centre per no pedres cap detall, a més, en l'actuació de diumenge les colles van més relaxades, sense preses per interpretar els temes i balls que han preparat per l'ocasió, això al dissabte al pavelló no passa, al pavelló el cronometre mana molt. El mati del diumenge en solidaritat amb els afectats pel terratrèmol del Japó es va instal·lar a la Plaça Sant Joan un punt de recaptació de donatius pels afectats pel terratrèmol. Aquest punt era atès per personal local i per personal japonès. A canvi de fer un donatiu a la guardiola solidaria que hi havia damunt la taula, el personal japonès escrivia en un paper i amb cal·ligrafia japonesa el nom de qui l'havia fet i li donava.



ALGUNES DE LES CANÇONS QUE ES CANTEN AQUEST ANY A SÚRIA





EL GOIG DE LES BOTIFARRES COLLA FOMENT CULTURAL DE SÚRIA CARAMELLES 2011

EL GOIG DE LES BOTIFARRES COLLA JOVE DE CARDONA A LES CARAMELES DE CARDONA 2011



VIDEO DE LES CARAMELLES DE SÚRIA 2011





--------------------------

No hay comentarios: