FELICITATS ALS CASTELLERS DE SOLSONA

Manresa, 11 abril 2011.

Un fet curiós dels castellers de Solsona és l'edat dels sues components, és una colla àmpliament dominada pel jovent, i no em refereixo pas a la canalla. Es podrien ben bé dir: la colla de la joventut...


El passat diumenge Salats va tornar a plaça iniciant la temporada 2011 a casa. En aquesta ocasió la colla surienca va estar acompanyada pels Castellers de Solsona.




Poc abans de la una del migdia va començar la cita castellera que Salats va presentar com actuació-assaig. Durant unes dues hores les dues colles van fer castells i pilars barrejats amb intents de castells que no es duien al limit, com en un assaig. Del què es va veure a plaça, el fet destacat fou l'actuació dels castellers de Solsona, que per primer cop van assolir un castell, van descarregar un 4 de 6 en un únic intent i sense dificultats. Òbviament les construccions de Salats van ser superiors a les solsonines, però el titular del dia és clarament pels Castellers de Solsona. Els solsonins també van descarregar una construcció que no arriba a castell, però que pel què es va veure a Súria aviat ho serà, un 3 de 5 amb agulla. La matinal castellera va acabar amb un pilar 4 per sota de Salats i un pilar de 4 dels solsonins. L'èxit del Castellers de Solsona va contagiar l'alegria a tota la plaça, fins i tot el Salats estaven més que contents per com havia anat tot.

Els Castellers de Solsona, que encara no s'han presentat oficialment, vestien amb camisa blanca, és un fet provisional que ha de tenir els dies comptats.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Actuació - Assaig:

Salats
Actuació:
Pd4 (de dol), 3d6, 5d6 i 4d6 (amb poc pes). pd4 per sota
Assaig:
3d7 fins a dosos pero sense colocar per culpa d'un dossos.


Solsona:
Pd4, 3d5a, 4d6 (primer de la seva história), pd4

Hem falta algún però vaig tenir que marxar.

Joan Sanchez