A POC A POC I BONA LLETRA

Manresa, 15 març 2012.

D'ençà que Tirallongues a primers de febrer va començar els assajos d'aquesta temporada, l'activitat castellera de la colla fins ara ha estat de baixa intensitat, de fet, ha passat al cap davant i de molt l'activitat social, però aquest fet és momentani, ja que el llegir no fa pas perdre l'escriure. Els assajos es van fent i continuen a bon ritme, i el què és més important, la assistència de la gent als assajos dels divendres és ben abundant, assistència mai vista abans en aquesta alçada de temporada. Durant l'estiu els assajos tenen molta més gent que no pas a l'hivern però aquest hivern l'assistència de gent als assajos dels divendres ja és com la d'estiu, i això, ha permès que enguany a hores d'ara al local de Tirallongues ja s'hi hagin vist proves de vuit, proves que potser un dia deixaran de ser-ho.

Fer castells constitueix un repte que posa a prova la capacitat física, tècnica i mental dels castellers i de les castelleres, per a tant, per poder donar el màxim a plaça cal haver-hi treballat insistentment. Si s'ha assajat correctament, a plaça s'hauria d'obtenir el rendiment esperat. Però no sempre és aixi. A vegades pot passar que els nervis, un error, o un factor inesperat faci perdre la concentració i el programa previst per aquell dia es quedi pel camí. Molts factors, doncs, poden condicionar el desenvolupament de l'actuació castellera. Per fer-ho bé cal, per tant, una bona preparació tècnica, també psicològica per superar els nervis, i sobre tot una bona concentració. Concentrar-se és fixar l’atenció de forma voluntària en un objectiu concret mentre es deixa de banda aquells objectius que no interessen en un determinat moment, d’aquesta manera, la concentració ajuda a mantenir la ment ocupada en allò que realment importa, el castell, oblidant els pensaments que distreuen i que augmenten les possibilitats d’errar, i sobretot, una bona concentració permet ser més eficaç a plaça.

I de cara a lo què hi ha més immediat, la preparació principal de Tirallongues és per l'actuació del diumenge de Rams a Manresa amb Minyons de Terrassa i Castellers d'Esplugues de Llobregat, ja que serà aquest dia quan Tirallongues entri oficialment en temporada castellera amb actuació de tres rondes, fins aleshores encara queden cinc assajos per acabar de posar la maquinaria a punt.

No hay comentarios: