SURT LA TIRA 2010

Manresa, 30 novembre 2010.

Com cada any cap a final de novembre Tirallongues edita -la Tira-, revista oficial de l'entitat. L'edició 2010, com en anys anteriors, fa balanç més o menys extens de l'activitat duta a terme per la colla en la present temporada.




La Tira 2010 presenta una portada modesta amb una torre de sis. I com a fet d'actualitat, la portada inclou el logo de Castells Patrimoni de la Humanitat. En l'interior, l'editorial de la revista és fet per Josep Camprubí i Duocastella, alcalde de Manresa. L'alcalde entre d'altres cosses escriu: "Força, Equilibri, Valor i Seny. Aquest lema, extret d'un vers d'Anselm Clavé, ha arrelat molt endins en el fer quotidià de totes les colles castellers, que n'han fet una manera de ser, una manera de viure, També a Manresa, els Tirallongues s'han encomanat d'aquest esperit que els ajuda a millorar dia a dia, enfilant-se, temporada rere temporada, més amunt, tot portant amb orgull el nom i el prestigi de la ciutat per places castelleres de tot el país."
El president de l'entitat també fa la seva anàlisi del que ha estat la temporada 2010. El president Tirallonga comença el seu escrit Dient: "Arribem al final de la temporada i ja en són disset!.", continua dient més endavant: "Entenc que com a colla hem estat capaços de consolidar el nivell assolit la temporada passada, enrere queden els matiners castells de set del mes de març, el 5 de 7 de la Fira de Maig i la remarcable actuació de la Festa Major amb tres castells de gamma alta de set."
Per altre banda, el cap de colla valora la temporada dient entre altres coses que:" Crec en les persones, com diria Josep Guardiola, i en el seu potencial. És per això, i aprofitant que la temporada que ve la colla farà la majoria d'edat, seria fantàstic treure l'orgull tirallonga i crear un clima màgic que ens permetés: 1er fer tornar al màxim de castellers possible. 2on Engrescar-ne de nous. 3er Assolir d'una vegada per totes els castells de vuit que ens mereixem."

En pàgines següents La Tira desgrana l'activitat castellera i social de l'any. L'activitat social està sobre dimensionada respecte a l'activitat castellera. L'apartat dedicat als castells és realment mínim i sense haver-hi cap actuació comentada, ni tant sols la gran actuació de la Festa Major. La pàgina central és ocupada totalment per fotografies, aquí poca imaginació; s'han posat fotos del 2009 en la revista del 2010 i sense dir que són del 2009. El gruix de la revista està dedicat al motociclisme ja que a Tirallongues hi ha abundància de moteros. Finalment, l'opinió de l'equip de canalla, la veu dels petits/tes de colla i la presència de l'equip de gralles i tabals també tenen el seu espai a La Tira.


No hay comentarios: