ELS CASTELLERS DE SÚRIA A UNA SETMANA DE LA SEVA FESTA MAJOR

Súria, 6 juliol 2008.

Aquesta Festa Major de 2008 assistirem a la presentació de la nova colla castellera de Súria. La iniciativa va tenir una primera expressió en la passada Pasqua, i en aquest programa ja entra a formar part dels elements de la cultura popular i de la identitat de la vila. La cercavila tradicional del diumenge de Festa Major al migdia, precisament, té l'objectiu d'aglutinar tot aquest patrimoni festiu autòcton i fer festa grossa al seu voltant com més gent millor.

El fenomen dels castells va molt bé per a reflexionar sobre la manera de ser dels nostres pobles, de les nostres viles i del nostre país. Les construccions humanes que s'aixecaran per places i carrers compten amb molts valors en el seu actiu: la fortalesa, el treball d'equip, la capacitat d'integració, la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, les relacions intergeneracionals, l'esforç... Són valors que es posen tots en joc per assolir un objectiu comú: bastir un castell humà d'una gran bellesa plàstica i fer gaudir participants i espectadors.
Aquestes mateixes virtuts castelleres ens cal aplicar-les als projectes col•lectius i a la vida ciutadana de cada dia. Sumant complicitats, posant els peus ferms a terra i fent pinya conjuntament, podem avançar amb èxit.
I els èxits col.lectius s'han de celebrar col•lectivament. La Festa Major és el millor moment per a fer-ho. Que es dispari el primer coet i que siguem feliços!

Font: Text extret de programa de la festa major de Súria de 2008.

No hay comentarios: