PRIMERA FESTA MAJOR DE SALATS DE SÚRIA

Súria, 16 de juliol 2008.

En una festa major major hi ha moltes coses per explicar degut a la diversitat de actes que s' hi fan. De totes les activitats de la festa major de Súria, per qui tingui per afició els castells, la més important és sens dubte l' actuació castellera.

A Súria ja s'hi havien vist actuacions castelleres moltes vegades, però fins ara la festa castellera venia de fora. Aquest any per primera vegada hi ha hagut actuació amb colla pròpia, amb la nova colla castellera els Salats de Súria. Colla pròpia i dues colles convidades com sol ser habitual en les festes major que es fan en una localitat on hi ha colla. Tirallongues de Manresa i Minyons de Terrassa han estat testimonis de aquest fet.
La festa major de enguany serà recordada en la memòria històrica local per haver estat quan els Salats de Súria han fet el debut oficial en el món casteller. Per una colla que acaba de néixer tampoc cal esperar actuació espectacular en el seu debut però, amb els deures ben fets, des de que en la passada pasqua es van presentar públicament, si que és cert que han fet una actuació plenament acceptable descarregant dos castells de sis i un pilar de quatre aixecat per sota.
Salats per aquest debut ha estrenat camisa, i en la terminologia salada es de color potassa. Aquesta definició costa una mica de entendre, molta gent no sap com és la potassa, ni tant sols n'ha vist mai. ( la potassa és un mineral que s' extreu de les mines de Súria i el color que salats ha triat per la seva camisa és semblant a aquest mineral ) Ara com que ja hi ha fotos disponibles a molts llocs tothom entendrà de manera fàcil quin és el color potassa de Salats de Súria. El video és de la festa major de Súria de 2008.




6 comentarios:

Anónimo dijo...

oooh, amb la música de gossos de foons! jeje
es veuen mol pekes les fotos en el video per això.. estaria bé veureles en gran!
bueno angel ens veiem divendres!!

Anónimo dijo...

Lo de fotos petites és un problema de barrejar video i fotos a la vegada, estic intentant millorar aquest tema.

l`Àngel

Anónimo dijo...

uooooh!!!
És molt wai el video, gràcies Àngel!!! no nemès surt la part q tothom veu (k es el castell) surten tb les cares d'aegria, k no em puc qeixar, pk la k jo duia... (x mes informació mireu la última imatge, la del somriure profident, aqella soc jo, jejeje)

i res, k sincerament molt agraïda, i k tots els que hem vist el video opinem el mateix, així k res, k moltissimes gràcies.

si no et sap greu, et deixo aquí el meu mail, i si pogues ser m'agradaria que m'enviessis la foto en la q surtu amb un nen d'1 anyet. m faria ilusió


Gracies novament ;)

Carmeta

salats dijo...

Avui al Casal de Joves de Súria ens hem reunit un bon grup de Salats per festejar la nostra primera diada.

Hem mirat un cop més els teus articles, les teves fotos i els teus videos, i un cop més et volem agraïr el teu treball, que ens emociona i ens fa reviure moments molt especials.

Gràcies Àngel, Gràcies Tirallongues!!!

Àngel dijo...

Hola Carmeta, benvinguda a photosnoves.blogspot.com.

Gràcies pels comentaris.
Ja et pasare la foto que dius Carmeta, però no sé el teu mail.Enviem el teu mail a:
photosnoves@gmail.com

l`Àngel

Anónimo dijo...

kar_META_87@hotmail.com carmeta salada