Manresa, 1 octubre 2008.
Els cellers de la DO pla de Bages estan collint el picapoll varietat de raïm blanc autòcton del Bages. La producció de raïm és un 15% inferior a l' any passat encara que manté la qualitat, afirmen fonts del sector vitivinícola Bagenc. Els cellers de la denominació d'origen pla de Bages s'ha abasteixen majoritariament de vinyes pròpies i les exportacions de vins de la DO pla de Bages van créixer el 2007 més de 3%. Com a novetat de cara al futur a 2 0 3 vista hi ha l' experimentació amb nova varietat de picapoll, sembla ser que a curt termini hi podria haver picapoll negra, a més a més, de alguna altre varietat que semblava perduda. La bona acceptació que té en el mercat el vi fet amb raïm picapoll fa no hi hagin excedents d'aquesta varietat.
Del 3 al 5 d'octubre Artés acollira la tretzena edició de la festa de la verema del Bages. La festa serà inaugurada el dia 5 d' octubre a les 10:30 hores pel Joan Aguado, director general del INCAVI. Un dels actes més espectaculars -i a més és de franc-pot ser l'enlairament en globus aerostàtics que permetrà tenir una bona visió d'Artés i les vinyes del seu entorn. Tan dissabte com diumenge hi heuran espectacles de carrer, danses i festes de veremadors, mostres d'oficis antics, parades d'artesania i representacions teatrals al carrer entre altres activitats.
PRODUCTORS PARTICIPANTS
A LA 13a FESTA DE LA VEREMA
DO PLA DE BAGES.
Vins Grau.
Jaumeandreu.
Caves Gibert,
Oller del Mas.
Celler del molí.
Celler Solergibert.
Mas de Sant Iscle.
Celler cooperatiu d'Artés.
Masies d'Avinyó (Abadal).
Celler cooperatiu de Salelles.
Foto: Esglesia d' Artés.
No hay comentarios:
Publicar un comentario