INTENT DE TORRE DE 7 DE TIRALLONGUES A CERDANYOLA

Manresa, 20 octubre 2008.

Els Tirallongues han gaudit d’un cap de setmana carregat d’actuacions, juntament amb els castellers de Cerdanyola, que els van acompanyar tant dissabte a Manresa com diumenge a Cerdanyola. Durant aquests dies, els manresans han estat fent proves de nous castells que encara no han descarregat aquesta temporada i, si tot va bé, la colla n’intentarà aixecar algun per la Fira Mediterrània.

Dissabte, en motiu de la celebració de la diada del local dels Tirallongues, les dues colles van encetar l’actuació descarregant un pilar de 4 cada una, sense cap complicació. Pel que fa als amfitrions, van continuar l’actuació amb el ja consolidat 3 de 7. Tot i que aquesta vegada els dosos s’estrenaven en una nova posició, la pinya no va haver de realitzar massa esforç, ja que el castell va restar parat durant tot el seu procés. Seguidament, la colla va optar per la torre de 6. El castell, que, com altres ocasions lluïa un tronc d’una futura torre de 7, va ser fàcilment descarregat, gràcies, sobretot, a l’assaig del dia anterior, en què havia estat un dels castells més treballats. En la tercera ronda, es va realitzar el 4 de 6 amb agulla. Aquest no va mostrar cap problema per ser descarregat, encara que el pilar va quedar una mica assentat sobre la pinya. Ja per acabar, la colla va alçar un pilar de 5 que va quedar en intent, degut a la reculada de l’anxaneta per por a coronar-lo. No obstant, en el segon intent es va canviar totalment el tronc i aquesta vegada sí que va ser descarregat, amb un molt bon treball per part de la pinya.

L’endemà, diumenge, els Tirallongues es van desplaçar cap a Cerdanyola per celebrar el correllengua; en aquesta ocasió, serien ells els visitants. Després de la ronda de pilars, en què van descarregar 2 pilars de quatre simultanis, els manresans van dur a terme el 3 de 7. Tot i haver-lo realitzat el dia anterior, aquesta vegada la colla el va haver d’encarar molt més, a causa d’un problema amb el pom de dalt en què l’acotxador va estar a punt de fer-se enrere. Gràcies al valor de l’anxaneta i la resta de la canalla, però, finalment va poder ser descarregat, malgrat els dubtes del cap de colla a l’hora de decidir tirar-lo endavant. En la segona ronda es va voler fer una prova i intentar la torre de 7. Encara que el castell no va poder ser carregat, la colla en va sortir molt satisfeta, ja que l’acotxador va estar a punt de col•locar-se i, en general, va restar molt quieta. A continuació, el torn va ser pel 4 de 7. El castell, que en altres ocasions havia tingut problemes per ser descarregat, es va alçar molt parat i amb una estructura ben quadrada. Així doncs, va servir d’assaig pel pròxim 4 de 7 amb agulla que la colla té planejat descarregar. Finalment, degut a l’últim castell del cap de setmana, la colla no va poder tancar l’actuació com haurien desitjat. El pilar de 5 es va trencar pel segon abans de ser carregat, i el sentiment d’acabar l’actuació amb un castell fent llenya va ser més doloròs que la caiguda en sí.

Pel que fa als castellers de Cerdanyola, van dur a terme un 3 de 6, un 4 de 6 i un 2 de 6 a Manresa, seguit del 4 de 7, el 3 de 7 , el 5 de 6 i dos pilars de 4 simultanis a Cerdanyola.

Tenint en compte els bons resultats d’algunes proves com la torre o el 4 de 7, els Tirallongues ja estan desitjosos per actuar durant la Fira d’Arrel i poder descarregar algun castell de la gamma de 7 i mig, com ara la delicada torre de 7.


© -Marina.

No hay comentarios: