COMENÇA LA TEMPORADA SALADA


Manresa, 5 abril 2010

La trobada de caramelles de dissabte a la nit al pavelló de Súria fou l'inici de la temporada salada. Pasqua no és el dia dels castells, pasqua és el dia de les caramelles, però a Salats li serveix per presentar-se com a inici de temporada i sent l'actuació un complement a les caramelles, però no pas a una actuació castellera. En aquesta ocasió Salats va presentar un nou de sis, castell que no va assolir.

El 9 de 6 de Salats: El castell tenia 3 rengles, part esquerra, part central i part dreta, com un 3 de 7. Com que era un 9 de 6, cada part tenia pom de dalt. Mirant el castell des de la meva posició; el castell va anar pujant be fins a tenir els tres aixecadors situats, en aquest moment l'enxaneta del conto dret es va despenjar emportant-se a vall el pom de dalt caient per la part frontal del castell, pom de dalt que com a conseqüència de la llenya va arrossegar el pom de dalt central caient aquest per la part lateral dreta del castell. La caiguda no va afectar al pom del canto esquerra. Quan el pom de la dreta va caure l'enxaneta del pom esquerra ja havia fet l'aleta i estava baixant per sota de dosos, l'enxaneta del pom central feia el pas sobre l'aixecador però no va tenir temps de acabar de passar i fer l'aleta, i l'enxaneta del pom dret no va poder pujar caient estant a dosos. El tronc es va mantenir estable aguantant be la llenya, el 9 de 6 és un castell que els Salats tenen be i pel què es va veure és només qüestió de dies que el descarreguin. No va sembla que la llenya tingués conseqüències.

FONTS SALADES M'HAN INFORMAT QUE DIUMENGE VINENT TENEN UNA ACTUACIÓ CASTELLERA A PALMA DE MALLORCA.

Segons aquesta informació, Els Salats de Súria marxaran majoritariament en vaixell, i algun en avió cap a Mallorca el divendres dia 9 d'abril i tornaran el dilluns dia 12. El dissabte dia 10 assajaran amb els castellers d'allà i veuran plegats el partit de futbol Madrid Barça en una pantalla gegant. El diumenge dia 11 d'abril els Salats actuaran al castell de Bellver amb Al·lots de Llevant i una altre colla.

ANAR A INICI

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Gràcies Àngel pl coment.
Va ser una pena no poder ni carregar aquest castell (que portevem molt ben treballat). Tot i així, dues de les tres aletes estaven fetes, i la tercera, només faltava passar l'altre peu de l'enxaneta.
Potser la poca llum no va deixar veurebé el castell.
Viam si ens passes alguna foto ;)
Carmeta

salats dijo...

Hola Àngel, si no et sap greu, posarem la teva foto al nostre blog per acompanyar l'entrada. Gràcies pel comentari i per venir a veure el que gairebé va ser un gran 9d6.