LA PATUM DE BERGA MAGNIFICADA GRÀCIES ALS CASTELLERS DE VILAFRANCA

Manresa, 8 maig 2011.

Que la Patum de Berga és una icona internacional en el calendari festiu català és sabut de sobres arreu i, que els Castellers de Vilafranca són un referent de primer ordre en el món casteller també ho és, no en va, aquestes dues manifestacions culturals catalanes, la Patum i els Castells, han estat reconegudes per la UNESCO declarant-les Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La Patum de Berga 2011 s'esdevindrà castellera degut a la iniciativa de uns berguedans que els castellers de Vilafranca han vist de bon ull, la idea és fer un agermanament entre la Patum i els Castells però, mantenint cada cosa la seva identitat i sense interferir-se. Això es farà realitat amb una actuació castellera que el Castellers de Vilafranca faran a Berga en motiu de la festa de la Patum.

No és pas que la ciutat de Berga sigui un lloc casteller, de fet ben poques vegades s'han vist castells a Berga però, tampoc és un fet inèdit. Hi ha un llibre que es diu: Imatges de la Patum de la II república, aquest llibre explica que l'any 1935 la Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer castells el diumenge de Corpus a Berga. Entre mig, i fora de la Patum, a Berga s'hi han vist castells de Tirallongues i poca cosa més.
L'actuació castellera de la Patum es farà el diumenge 12 de juny.

ANAR A INICI

No hay comentarios: