TIRALLONGUES ENTRA EN TEMPORADA ALTA

Manresa, 23 maig 2011.

Per la fira de l'Ascensió de Manresa és quan normalment Tirallongues entra en temporada alta, sol ser en aquesta actuació - encara que no tots els anys ho ha estat - quan Tirallongues habitualment porta la gamma de set a plaça. I aquest any, al igual que tants d'altres, també ha estat així.

L'ambient de fira que hi havia a Manresa era ideal per tenir públic a tota hora ja que amb gent anant per la fira d'aquí cap allà a munt i a vall i de parada en parada sempre hi havia qui s'aturava quan sentia gralles o veia a pujar els castells.
Tirallongues de Manresa, els Castellers de Cornellà i els Bordegassos de Vilanova van encetar la jornada castellera fent uns pilars de 4 a la plaça St. Domènec per continuar tot seguit en cercavila cap a la Plaça Crist Rei, lloc d'actuació. Bordegassos va començar les rondes amb un intent de 4 de 7 que van desmuntar tenint l'acotxador ja situat. A continuació Tirallongues va optar pel mateix castell que Bordegassos acabant de la mateixa manera, amb intent desmuntat, sembla ser que per dificultat de l'enxaneta per acabar de pujar, en torn de repetició les dues colles van descarregar bé el 4 de 7. L'altre colla, els col·legues de Cornellà, van assolir el 4 de 6 en primera ronda. En segona ronda Bordegassos va desmuntar al què aparentava ser un 3 de 7 amb agulla que en torn de repetició el van canviar per un 3 de 7 que van descarregar. En aquesta ronda l'objectiu de Tirallongues fou el 3 de 7, aquest castell si que va pujar a la primera i sense sorpreses. C. Cornellà amb un 3 de 6 amb agulla va acabar la segona ronda. Un 5 de 6 de Bordegassos en tercera, un 3 de 6 amb agulla de Tirallongues i un 3 de 6 de Cornellà va donar pas a la tanda de pilars de comiat amb 2 p4 simultanis de Bordegassos, un p4 de Cornellà i Tirallongues va cloure la diada castellera descarregant un p5.

Tirallongues: p4 + 4de7id +4de7 + 3de7 + 3de6a + p5.
Bordegassos: P4, id 4d7, 4d7, id 3d7a, 3d7, 5d6, 2 P4.
C. Cornellà: P4, 4d6, 3d6a, 3d6, P4.

No hay comentarios: