FESTA MAJOR DE SÚRIA DEL 24 DE JUNY AL 17 DE JULIOL

Manresa, 26 juny 2011.

Súria és un municipi de la comarca del Bages situat a 15 km de Manresa amb una altitud de 326 metres i situat a la vora del riu Cardener, al peu de la carretera C-55 que comunica Manresa cap a Solsona. Actualment Súria té uns 6.000 habitants.

ANAR A INICI





10 DE JULIOL FESTA MAJOR DE SÚRIA 2011




A Súria, la festa major és la principal celebració festiva de l'estiu. La festa major de Súria sempre és el diumenge 10 de juliol per ser el 10 de juliol Sant Cristòfol, patró local. Quan el 10 de juliol no s'escau en diumenge, la festa major es fa el diumenge següent al 10 de juliol. Enguany les coses quadren, 10 juliol diumenge.

Tot i que el dia de la festa major es el 10 de juliol, el programa d'actes s'allarga més d'una setmana abans i després, enguany concretament va del 24 de juny al 17 de juliol, programa amb nucli central els dies 9-10-11. Un ampli ventall de propostes institucionals, lúdiques, musicals, esportives i també de caire alternatiu formen l'extens programa d'una festa major on l'activitat castellera també hi és present. La colla castellera local, els Salats de Súria i dues colles convidades seran les encarregades de l'activitat castellera de la festa Major. Un dels actes més tradicionals de qualssevol festa major és el castell de focs, a Súria, és precisament aquest, el castell de focs del dilluns de festa major l'espectacle que congrega més public omplint i atapeint sempre les ribes i rodalies del Cardener.

SURIALTERNA'T FESTIVAL DE MÚSICA ALTERNATIVA DE SÚRIA.


El sector radical surienc també munta la seva festa major.
SURIALTERNA'T. Festival de música alternativa de Súria. Dies 8-9-10 de juliol amb concerts cada nit a partir de 23.30 hores.

EL CAMÍ DE SANTÒFOL del 27 de juny al 6 de juliol.

L'any passat era any Xacobeo, estava de moda fer el camí de Santiago, Súria va aprofitar aquest fet i van inventar-se - el camí de Santòfol - El camí de Santòfol és com un cercatasques que per un preu 2€ es pot prendre una consumició preparada especialment per aquesta ocasió en 10 bars de Súria, cada bar prepara la seva, diferent a la dels altres.

Exemple de consumició Santòfol: Còctel afruitat d'aromes de la cava de l'àvia Montserrat acompanyades del fruit de l'olivera marinat amb essències de l'horta. Ni idea de que és.

- Segons el programa de la festa major de Súria, aquests dies i a aquesta hora es podrà veure això.

DIVENDRES 8 JULIOL
21:00h. Concert commemoratiu del 30è aniversari de l'escola municipal de música.
22:30h. Ballada de sardanes amb la Cobla Súria.

DISSABTE 9 JULIOL
18:00h. Diada castellera amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers d'Altafulla i Salats de Súria.
12 de la nit. Ball amb Santi Arisa.

DIUMENGE 10 JULIOL
10:00h. Galejada de trabucs.
12:00h. Cercavila.
19:00h. Concert amb l'Orquestra Maravella.

DILLUNS 11 JULIOL
23:00h. Castell de focs artificials.

No hay comentarios: