LA BBC HA FET UN VIDEO CASTELLER A VILAFRANCA

Foto: un 3 de 7 de Tirallongues de Manresa descarregat en presencia dels verds a Vilafranca.

Manresa, 27 juny 2011.

La corporació britànica de difusió, The British Broadcasting Corporation -BBC- ens que agrupa la radio i televisió pública britànica, té posat a la web un vídeo casteller fet a Vilafranca. La BBC fa uns mini reportatges sobre coses poc conegudes de molts indrets del mon. Un dels reportatges que va fer l'any passat és sobre els castells dels castellers.

LA BBC EN LA WEB PRESENTA LA NOTICIA DE LA SEGÜENT MANERA:

Close-Up: Catalonia's human towers
D'aprop: Castells de Catalunya.

This BBC News series focuses on aspects of life in countries and cities around the world. What may seem ordinary and familiar to the people who live there can be surprising to those who do not.
Aquestes series de noticies de la BBC es fixen en aspectes de la vida en països i ciutats de tot el mon. El què pot semblar habitual i familiar a la gent que viu allà pot sorprendre als qui no hi viuen.

It is one of Catalonia's more unusual spectacles - and now the region has applied for the tradition of building a Castell, or human tower, to be inscribed on Unesco's list of examples of "intangible cultural heritage".

És un dels espectacles més estranys de Catalunya- I ara la regió ha demanat que la tradició de fer castells o torres humanes consti en la llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

A common sight at Catalonian festivals, castells can be up to 10 human storeys high, with a small child usually being placed on the top. Teams compete to create the most elaborate construction, in a tradition which is believed to date back to the 18th Century.
A simple vista en les actuacions catalanes, els castells poden arribar a una altura de 10 pisos humans, amb canalla generalment situada al cap damunt, les colles rivalitzen per fer la més elaborada construcció en una tradició que es creu es remunta al segle 18.

Sarah Rainsford went along to the festival in the town of Vilafranca to find out more.
Sarah Raiundsford va passar per l'actuació de la ciutat de Vilafranca per esbrinar-ne més.

Font: BBC.

Veure el video AQUI - BBC: Human Towers


ANAR A INICI

No hay comentarios: