LA PENYA BARCELONISTA DE LES BORGES BLANQUES A LA FIRA DE L'OLI DE LES GARRIGUES.

BARCELONA, 23 January 2012.

The fifteenth Extra Virgin Olive Oil Quality fair and 49th of les Garrigues took place this weekend in les Borges Blanques.

DO Les Garrigues, 1975, Spain.
PDO Les Garrigues, 1996, Europe.
The seal of quality oli les Garrigues is the first DO in Spain. It was recognized in 1975 by the Spanish government and certificated by the European Community in 1996 declaring it as Protected Origin Denomination. The PDO label guarantees the highest quality extra virgin Arbequina olive oil in terms of production, processing, packaging and distribution.


ANAR A INICI





La comarca de les Garrigues està dominada en gran part pel cultiu de l'olivera havent-se esdevingut aquesta terra, la productora del millor oli d'oliva del món, i amb l'honor de gaudir d'un enorme prestigi arreu en quan a la qualitat del seu l'oli, cosa que fa l'afluència de públic a aquesta fira causi overbooking en determinats moments. En l'edició d'enguany el pavelló de l'Oli de les Borges Blanques ha quedat petit superant els expositors d'edicions anteriors. A la fira aquest any s'hi ha pogut veure 125 expositors i amb una ocupació del cent per cent del recinte firal, cosa que demostra la gran importància d'aquesta fira no només en el sector del oli d'oliva de màxima qualitat sinó també com una de les fires més importants de Catalunya. Amés amés, cal tenir en compte que la dieta mediterrània, i per extensió l'oli d'oliva, ha estat declarada per la UNESCO patrimoni de la humanitat, reconeixement clar que Catalunya té productes alimentaris de màxima qualitat mundial.

La fira la va inaugurar el conseller d'agricultura ramaderia i pesca, Josep Maria Pelegrí. El conseller va anunciar ajudes creditícies destinades al sector de l'oli per afrontar les pèrdues ocasionades per la sequera, també va apostar per internacionalitzar els productes catalans de qualitat, com l'oli d'oliva, i va esmentant com a exemple, anar cap a països àrabs. La penya Barcelonista de les Borges Blanques també ha tingut una presència destacada a la fira d'organitzar-hi alguna de les activitats complementaries. Aquesta fira també ha aprofitat l'edició d'enguany per promocionar l'agroturisme i els productes alimentaris de la comarca dels quals se'n oferien tastets gratuïts.

I per garantir-ne el futur, l'organització de la fira de l'oli d'oliva de les Borges Blanques ja pensa en les futures generacions de manera que la canalla també ha tingut el seu moment de glòria a la fira. Centenars d'escolars de la comarca han participant en diverses tallers i activitats i relacionades amb els productes de la terra, com l'oli d'oliva, entre d'altres.


No hay comentarios: