14a TROBADA DE LES COLLES DE L'EIX A MANRESA

Manresa 12 setembre 2012.


Com cada any cap a mig mes de setembre torna un cop més la tradicional trobada de les Colles de l'Eix. El gran escenari casteller pel diumenge dia 16 de setembre serà Manresa. Quatre colles castelleres provinents d'aquí, de allà i més més enllà portaran centenars de camises a la Plaça Major de Manresa per l'actuació de la què, amb la d'aquest any, ja és la 14a Trobada de les Colles de l'Eix.


14a Diada de les Colles de l'Eix.

CIUTAT: Manresa,
DATA: diumenge 16 de setembre.
LLOC: Plaça Major.
HORA: 12 del migdia.
COLLES: Tirallongues de Manresa. Sagals de Osona. Marrecs de Salt. Castellers de Lleida.

ANAR A INICI


MANRESA LA CAPITAL DE LA COMARCA DEL BAGES

Si vas a Manresa i vols aprofitar el viatge per fer alguna cosa més que per veure o fer castells, tens diverses opcions per entretenir-t'hi un dia sencer i encara no ho veuràs tot. Manresa és la capital de la comarca del Bages, ronda als 77.000 habitants i està situada al centre de Catalunya, pràcticament a mig camí de qualssevol lloc, i per tant, és fàcilment accessible des de qualssevol indret de Catalunya.
Manresa és una ciutat industrial i comercial que compte amb un interessant centre històric. Té especial interès la basílica de Santa Maria de la Seu, gòtic Català, construïda la segle XIV al cim del Piugcardener i en la que hi destaquen els retaules gòtics de Pere Serra i el de Arnau Bassa. Val la pena conèixer la Plaça Major i el barri antic per on es pot fer una ruta modernista. Manresa compte amb varis museus, com el Comarcal, el de la Tècnica, el de la Geologia o el Centre d'interpretació del carrer del Balç. Un altre lloc on passar-hi una bona estona és el Parc de l'Agulla, un parc familiar amb bones ombres i amb un llac on sovint hi ha pescadors i on moltes excursions d'escola hi van a passar el dia.


CANTADA DE HAVANERES A MANRESA

XXIX Trobada de cantaires d'havaneres al cor de Catalunya

Dissabte dia 15 de setembre es fa XXIX trobada de cantaires d'havaneres al PARC DE L'AGULLA, des de les 5 de la tarda i fins a les 12 de la nit, 7 hores de música marinera, i a més, és gratis. Qui li agradi la música marinera que ho tingui en compte.



No hay comentarios: