COLLES DE L'EIX TÉ EL VENT DE CARA

Manresa, 18 setembre 2012.

Els resultats excel·lents de la diada castellera de Colles de l'Eix, en termes de castells descarregats, han fet de la Trobada de les Colles de l'Eix 2012 que s'ha celebrat a Manresa el passat cap de setmana hagi estat la millor actuació de la història d'aquesta diada castellera.

14 anys després de la creació a Manresa de la Trobada de les colles de l'Eix, aquesta diada castellera es manté en un moment àlgid en quan a capacitat de convocatòria de camises a plaça. Colles de l'Eix és l'única actuació castellera de quatre colles en la que participa Tirallongues.

En un moment en el passat es va decidir crear una actuació castellera amb les colles hi hi havia al llarg de recorregut de l'eix transversal, eix viari que comunica per carretera les ciutats de Lleida i Girona passant per les de Manresa i Vic i oficialment denominat: C-25. Tot i que alguns, el terme eix, l'atribueixen a l'eix diagonal, cosa que és totalment incerta. Per pura lògica, tant clar com l'aigua, si l'eix fos el diagonal no hi haurien els Castellers de Lleida ni Marrecs sinó les colles d'Igualada, Vilafranca, i Vilanova i Olot.

De forma que fa 14 anys, les quatre colles que uneixen Catalunya de punta a punta per l'eix transversal: Tirallongues de Manresa, Sagals de Osona, Marrecs de Salt i els Castellers de Lleida, van encarrilar la diada castellera denominada: TROBADA DE LES COLLES DE L'EIX i, vist el que s'ha vist aquest any, es pot albirar que Colles de l'Eix té corda per força temps. La primera trobada de les Colles de l'Eix es va fer el dia 19 de setembre de 1999, òbviament a Manresa i organitzada per Tirallongues.


ESTADÍSTICA COLLES DE L'EIX 2012 MANRESA

FOTO: Colles de l'Eix 2012, d'esquerra a dreta. Torre de 7 de Marrecs. Torre de 7 de C.Lleida. Torre de 7 de Sagals.

- Tirallongues:
Pde4 D- Pde4 D- 3de7a D- 4de7a ID- 3de7 D. 4de7a D- Pde5 D.
- Sagals d´Osona:
Pde4 D- Pde4 D- 5de7 D- 4de8 D- tde7 D- Pde5 D.
- Marrecs de Salt:
Pde4 D- 5de7 D- 4de8 Id- 4de8 D- tde7 D. Pde4 D- Pde5 D- Pde4 D.
- Castellers de Lleida:
Pde4 D- Pde4 D- tde7 D- 4de8 D- 5de7 D- Pde5 D. Pde5 D.

ANAR A INICI

No hay comentarios: