LA MANRESA MEDIEVAL A LA FIRA DE L'AIXADA

Manresa, 19 febrer 2010.

D'ençà un quants anys Manresa ha incorporat a la festa de La Llum un mercat medieval ambient al segle XIV. Mercat medieval conegut com La Fira de la Aixada. La Fira de l'Aixada es fa al voltat del 21 de febrer, setmana abans o després, i converteix el nucli antic de Manresa en un espai plenament ambientat a l'època medieval amb balcons, places, i carrers decorats reproduint l'època del segle XIV amb mercaders oficis joglars malabaristes endevinadors del futur farsants fent representacions davant del públic i tot un seguit més de personatges de l'edat mitjana que representen i narren fets de aquella època.

Totes aquestes representacions teatralitzades itinerants i escenificacions recreant fets reals que han passat a Manresa, que es fan durant tota la fira, és el què fa que la Fira de l'Aixada de Manresa estigui per davant de altres fires medievals que només es limiten a venedors amb apariencia més o menys antiga i sense més substància. Multitud voluntaris i voluntàries fan que la Fira de l'Aixada de Manresa s'hagi esdevingut la fira de les fires medievals.

FIRA DE L'AIXADA MERCAT MEDIEVAL DE MANRESA

El nucli antic de Manresa es convertira el dissabte 27 i el diumenge 28 de febrer en tot un espai medieval en la 13ena edició de la Fira de l'Aixada podent-s'hi veure: Artesans, comerciants, cercaviles, canvis de guàrdia, tallers i activitats medievals infantils. La Fira de l'Aixada 2010 compte amb 205 parades i 500 voluntaris que al llarg del dos dies de la fira escenificaran els espectacles, danses, oficis i activitats del segle XIV.

NOVETATS a la fira de l'Aixada 2010. La fira de l'aixada infantil amb tallers i activitats relacionades amb el món medieval per la canalla perquè tothom trobi alguna cosa al seu gust tant petits com grans. Una altre novetat és una exposició d'armadures de cavallers catalans al carrer del Balç. I com que la novetat de l'any passat va ser presentació de pa de l'Aixada, aquest any es presentarà el vi de l'Aixada, productes que es trobaran a la venta en parades del mercat.

ESCENIFICACIÓ DEL MISTERI DE LA LLUM
Església del Carme, dissabte i diumenge a les 20:00 hores.
Estrena absoluta d'un tema creat expressament per la Fira representat per entitats, actors, i actrius manresanes.

HORARI DE LA FIRA. Dissabte dia 27; la Fira de l'Aixada romandrà operativa de 10:30 hores fins a les 22:00 hores. Diumenge 28; la Fira de l'Aixada romandrà operativa de 10:30 hores fins a les 21:00 hores.

ACTE CENTRAL DE LA FIRA DE L'AIXADA

DISSABTE I DIUMENGE.

12.00 h: Entrada a la ciutat del Rei Pere III i el seu seguici.
RECORREGUT: Plaça de Sant Domènec-Muralla del Carme-Plaça Europa-Carrer del Carme-Plaça del Carme-Carrer Cap del Rec-Plaça Major.

18.00 h: Entrada a la ciutat del bisbe Galceran Sacosta i el seu seguici.
RECORREGUT: Plaça Hospital-Carrer Sobrerroca-Plaça Major-Baixada del Pòpul-Baixada de La Seu-Palau Episcopal.



LA TAVERNA MEDIEVAL A LA FIRA DE L'AIXADA.





A la Plaça EUROPA hi heurà la taverna medieval de la Fira. Taverna on s'hi podrà esmorzar, dinar, sopar, veure, prendre un brou ben calent o el que vingui de gust, estant oberta a tot hora tant dissabte com diumenge.

No hay comentarios: