ACTUACIÓ RECORD A TIRALLONGUES

Manresa, 30 març 2010.

Minyons de Terrassa, Tirallongues de Manresa i castellers de Caldes de Montbui van fer l'actuació castellera del diumenge de Rams a Manresa.

Tirallongues estableix un nou record en l'actuació del diumenge de Rams descarregant dos castells de set i pilar de cinc. Per primera vegada Tirallongues va descarregar dos castells de set i pilar de cinc al mes de març. Això no havia passat mai en l'historia de la colla, una actuació com aquesta, com a molt aviat arribava al mes de maig. Aquest fet deixa dones perspectives per la temporada 2010.


TIRALLONGUES DESCARREGA DOS CASTELLS DE 7
MINYONS DESCARREGAR EL 3 DE 8 A MANRESA
ELS ARMATS CUSTODIEN ALS CASTELLERES


Tot va començar amb pilars a la Plaça de Crist Rei mentres la gent esperava la benedicció de Rams. En aquest lloc Tirallongues va aixecar un pilar de quatre aixecat per sota. Els castellers de Caldes van fer un pilar de quatre girat. Minyons no va fer pilar aquí. Tot seguit cercavila, l'expedició castellera va enfilar passeig enllà per per arribar a la Plaça Sant Domènec on es va fer l'actuació.

L'actuació va començar amb una ronda de pilars, fent les tres colles un pilar de quatre.
Tirallongues va encetar les rondes amb un tres de set, castell descarregat sense cap dificultat, cosa que va animar a la colla a seguir amb el programa previst. A continuació Minyons, que a Manresa va fer la tercera actuació del 2010, va aixecar el tres de vuit, castell màxim que es va veure en aquesta actuació i que van descarregar amb tota comoditat. Els castellers de Caldes per comença van descarregar el tres de sis. En segona ronda Tirallongues es va decidir pel quatre de set, castell que es va desmuntar amb l'enxaneta a dosos. A continuació Minyons va descarregar la torre de set en un vist i no vist. Un cop descarregada la torre de Minyons Tirallongues va tornar a intentar el quatre de set, que en aquest cas es va descarregar. Els castellers de caldes van tancar la segona ronda descarregant un quatre de sis. A la tercera ronda Tirallongues es va decidir pel cinc de sis, castell que per l'accés de lentitud en la pujada degut a què la canalla no trobava suports per recolzar els peus es va decidir desmuntar. Minyons va acabar l'actuació descarregant un 5 de 7 que igual que els anteriors el van fer amb absoluta suficiència. Caldes en tercera ronda va descarregar un quatre de 6 amb agulla. Acabades les tres rondes es van fer els pilar de comiat on Tirallongues va descarregar el pilar de 5, pilar amb gent nova respecta als pilar de la temporada passada, els de Caldes van fer un pilar de quatre i els Minyons van plegar descarregant un vano de cinc.

Aquesta actuació corresponia al diumenge de Rams, i per que res s'escapes de les mans, l'emperador romà acompanyat pels armats es va presentar a plaça custodiant als castellers encerclant els castells i desfilant a pas romà. Amb protecció romana es va acabar la tercera ronda i la tanda de pilars de comiat.
Alguns Margeners van treure al cap a Manresa donant un cop de mà.

Estadística
Minyons:
p4 + 3d8 + T/7 + 5de7 + v5.
Caldes: p4 + p4+ 3d6 + 4de6 + 4d6/a.
Tirallongues p4s + p4 +3d7+ 4d7/id + 4d7 + 5d6/id + p5.


Tirallongues vol veure un 3 de 10 malva aquest any, per tant, per tenir als Minyons en bona forma, tornaran a Manresa per la Festa Major.

LES FOTOS DE L A ACTUACIÓ

Foto: LA gamma de Minyons.

Foto: Minyons detall del 3 de 8.

Foto: Minyons inici del 5 de 7.

Foto: castellers de Caldes 4 de 6.

Foto: Els armats atents a l'actuació.

Foto: Bona gent.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Angel sóc l'Aida, m'agradaria molt que m'enviesis les fotografies que va fer la Laia Rialla amb la teva petita càmara digital, en va fer unes 5 o 6 que em van agradar moltíssim i m'agradaria ferme un poster amb gros de les imatges de l'actuació de diumenge. Et deixo aquí el meu correu electronic pk me les enviis, em va moltíssima il·lusió. email: acanxdokua@hotmail.com.
Moltíssimes gràcies, esperu les imatges impacient!!!!

Una abraçada

Àngel dijo...

Aida,
Merci de la visita.
ja te les passaré.