CARAMELLES DE CALLÚS 2010

Manresa, 28 de març 2010.

Les caramelles de Callús són les úniques caramelles que actualment estan en condicions de rivalitzar de tu a tu amb les caramelles més importants de Catalunya, les de Súria.

Amb una tradició molt més que centenària, Callús farà festa grossa el diumenge de pasqua florida amb les tradicionals cantades de caramelles quan tota la vila quedara envaïda per les cançons i els balls. Tot i ser el dia clau diumenge de Pasqua florida, els/les caramellaires de Callús ja heuran començat el dia anterior, el dissabte. És en aquest dia quan els caramellaires callusencs inicien la festa dedicant-se a anar per les masies del tremé i pels voltants de Sant Martí de Torroella deixant pel diumenge el recorreguts pel poble.
Les caramelles de Callús enguany presentaran dos balls; un l'Entremaliada, i l'altre és, la contradansa en re, amés de interpretar la sardana Girona aimada i el vals; canta l'amor. Tal com és costum a Callús, els caramellaires acabaran la festa amb la sardana Caramelles a Callús i l'alçament de ballestes.

ANAR A INICI

No hay comentarios: