VALLS FESTES DECENNALS 2011 DEL 28 DE GENER AL 06 DE FEBRER

Manresa, 21 gener 2011.

VALLS: és la capital de la comarca de l'Alt Camp, ciutat bressol dels castells i de la la calçotada alhora que compte amb un important patrimoni arquitectònic i històric a més d'un ampli calendari festiu com les Festes Decennals de la mare de déu de la Candela. Festes Decennals que aquest any van des de el dia 28 de gener fins el dia 06 de febrer.

Les Festes Decennals de Valls tenen dues parts, una és castellera i l'altre és no castellera. La part castellera se centre en un sol dia, aquest any és el dia 30 de gener, és el dia en que el nom casteller es dona cita a Valls en actuació simultània. Les colles locals també tenen molta participació en la part no castellera. A Valls no permeten que cap colla que no sigui la Vella o la Jove de Valls actuí a Valls excepte un cop cada deu anys que tenen la tradició de convidar a tot el nom casteller en una gran festa castellera en motiu de les Festes de la mare de déu de la Candela, i és només en aquesta data que les colles de fora poden actuar oficialment a Valls, és una ocasió cada deu anys que no es repetirà fins el 2021.

ANAR A INICI

1 comentario:

Anónimo dijo...

Una puntualització. A Valls no es conviden colles a actuar a la plaça del Blat, però fa uns quants anys que la Joves convida a colles a actuar a la diada del Pati.