SÚRIA in Catalonia - EUROPE -

SÚRIA:

Is a small town in Catalonia, Europe. It is situated in the valley of the Cardener river between the towns of Manresa and Cardona. The area is best known for its deposits of potassium salts., which are exploited commercially and exported to Manresa by a dedicated railway line. The Old Town, at the foot of the castle, has preserved much of its medieval structure. The Old town`s mane is -El poble vell- it has became lately a touristic spot.


SÚRIA, comarca del Bages, Catalunya.

Súria és una vila situada a la Catalunya central que pertany a la comarca del Bages i és travessada per el riu Cardener. La principal font econòmica de Súria és la mineria. Des de 1918 s'estan explotant les Mines de salt que hores d'ara encara són de les més conegudes que actualment existeixen.
El poble vell és el nucli històric de Súria, els seus orígens daten del segle X, en l'actualitat el Poble bell de Súria és un lloc on s'hi han instal·lat artesans que fan les seves creacions amb tranquil·litat i sense presses. Un cop l'any el poble vell acull una fira medieval que atrau visitant de arreu i que compta amb molt bona salud de car el futur.


DADES:
Població: Ronda els 6000 habitants.
Superfície: 23,5 km2.
Cota: 281m plaça Clavé.
326m Església del Roser.

Altres punt de interès són:
Coaner, un conjunt medieval en el qual destaca la torre del castell.
El pla de Reguant: és un bosc de ribera amb molta biodiversitat.
Sant Salvador de Quer. Turó 515 metres que té una essglesia i una magnifica vista sobre la vila.
Plaça de sant Joan: espai per excel·lència dels actes festius i lúdics hi ha una font ornamental lluminosa datada de 1995 amb influencia arquitectònica de Carles Buigues.

KM to some towms from Súria by road.
74 km Barcelona, 129 Tarragona, 125 Lleida, 122 Girona, 14 Manresa, 54 Vic, 62 Cervera.

No hay comentarios: