ESTADISTIQUES DE TIRALLONGUES TEMPORDA 2009

Manresa, 30 novembre 2009.

La colla castellera Tirallongues de Manresa en aquesta temporada 2009 ha fet trenta nou actuacions castelleres, ha descarregat trenta castells de set i ha fet llenya tres cops.


LA TIRA; revista de la colla castellera Tirallongues de Manresa ha vist la llum i ja està a disposició de la colla. LA TIRA 2009 mostra en portada un quatre de set amb agulla. Les pàgines inicials estan dedicades a un editorial a càrrec del regidor de cultura i turisme de l'ajuntament de Manresa, i continuen amb la valoració de la temporada que fa president de la colla. El president entre altres coses diu: “ Cal constatar que malgrat el moviment habituals dels castellers de la colla, de dolguts abandonaments, de celebracions retrobaments i reeixides incorporacions que ens han aportat il·lusions i empentes renovades, ha quedat demostrat com amb l'aportació de cadascú de nosaltres, del nostre esforç i persistència, hem estat i continuen sent capaços d'assolir aquelles fites que ens em arribat a marcar.” Per la seva Banda el cap de colla entre altres coses diu: “ La sortida que més recordo i que em demostra que els Tirallongues no és donen per vençuts fins al final és el quatre de set amb agulla de Colles de l'Eix.” L'equip de canalla valora la temporada entre altres coses dient: “ Ens sentim contents de haver aportat el nostre granet de sorra i esperem seguir-ho fent com un més de la colla que és el que som.”


Un cop feta aquesta valoració de la temporada pels responsables de la colla, en les pàgines següents LA TIRA s'endinsa en desgranar l'activitat castellera duta a terme per Tirallongues al llarg de la temporada, a continuació hi ha una secció dedicada a les noves incorporacions que ha tingut Tirallongues aquest any, secció que dona pas a les pàgines de l'activitat lúdica i social que enguany ha estat prou intensa havent-se fet activitats tant per adults com generalistes i com infantils organitzant una festa de fi de temporada per a la canalla. Un fet curiós és que han posat dos cops la mateixa foto, primer a la pàgina 12, i després un altre cop a la pàgina 17 amb unes ànsies de protagonisme exagerades volent sortir sempre a tot arreu, no cal repetir fotos a la colla hi ha més gent. També s'explica que alguns van anar a los sanfermines, i què...? altre gent a anat als Alps, on vagi la gent en la vida privada no té interès casteller. Les gralles i els tabals també tenen el seu espai a LA TIRA fent-s'hi una reflexió sobre les emocions que senten quan toquen en les actuacions; i amb alguns temes més pel mig LA TIRA arriba al final amb la contraportada interior està dedicada a la canalla.


COLLA CASTELLERA TIRLLONGUES DE MANRESA ESTADÍSTIQUES 2009 DEL DIA 1 DE GENER AL DIA 30 DE NOVEMBRE


CASTELLS DE 7 DESCARREGATS

3 de 7 = 14
3 de 7 agulla = 1
4 de 7 = 10
4 de 7 agulla = 4
5 de 7 = 1
TOTAL: 30


PILARS DE 5 DESCARREGATS

p5 = 13
p5 per sota = 4
TOTAL: 17


VANOS DE 5 DESCARREGATS

v5 = 2
TOTAL: 2


CASTELLS DE 6 DESCARREGATS


T6= 11
3 de 6 =10
3 de 6 agulla = 1
4 de 6 = 8
4 de 6 agulla = 7
5 de 6 = 4
TOTAL: 41


PILARS CAMINANT DESCARREGATS


Pilar Caminant = 2
Pilar caminat i pujant graons = 1
Pilar caminat pujant i baixant escala = 1
TOTAL: 4


PILARS DE 4 DESCARREGATS


p4 = 58


ACTUACIONS CASTELLERES 2009


Manresa = 22
Al Bages = 6
Fora del Bages = 11
TOTAL: 39


ACTUACIONS TEMÀTIQUES


Actuacions solidaries = 4
Actuacions politiques = 2
actuacions a la presó = 1
Pilar de dones = 2
TOTAL: 9


ACCIÓ SOCIAL DE LA COLLA


Activitats lúdiques = 7
Activitats infantils = 4
Tallers de castells = 2
TOTAL: 13


LO MILLOR I LO PITJOR DE LA TEMPORADA


Positiu: La canalla dels Torraires de Montblanc per tenir el valor de suportar al patètic cap de colla que tenen.
Negatiu: El cap de colla dels Torraires de Montblanc per fer plorar i insultar a la canalla en l'actuació que van fer al Port del Comte.


POSICIÓ DE TIRALLONGUES ALS RANKINGS A 30 DE NOVEMBRE


Ranking Món casteller = 29
Ranking Webcasteller = 29
Ranking AVUI = 30


RESUM


Castells de 7 descarregats: 30
Castells de 6 descarregats: 41
Pilars de 5 descarregats: 13
Pilars de 5 x sota descarregats: 4
Vano de 5 descarrregats: 2
Pilars de 4 descarregats: 58
Pilar caminant descarregats: 4
TOTAL CASTELLS I PILARS: 152


Tirallongues ha descarregat un castell de set en el 80% d'actuacions.


===================
=======================


Una temporada més:


Amb aquesta entrada, photonoves.blogspot.com culmina la seva segona temporada castellera. Ha estat un període i un repte certament interessant, ja que a les entrades pròpies castelleres, s'hi ha afegit d'altres de temàtica més àmplia quan han estat de interès general. photosnoves ha assolit amb èxit l'objectiu de dotar al ciberespai d'un mitja de comunicació d'actualitat diversa i principalment castellera i per sobre de tot Tirallonga, fet des de CATALUNYA i obert al món, amb una àmplia base de internautes habituals i amb impacte internacional, havent rebut enguany multitud de visitants de països europeus, de països americans, des de Amèrica el nord fins a Amèrica del sud, i fins i tot, photosnoves ha rebut visites del Japó. L'estadística web ho reflexa. Photosnoves s'ha convertit ja en un referent informatiu casteller al Bages i més enllà, i sent per sobre de tot Tirallonga, s'ha mantingut al dia de activitat castellera de altres colles quan ha estat possible i sense oblidar a la segona colla castellera de la comarca del Bages, els Salats de Súria, en les seves principals actuacions. Hores d'ara hi ha molts llocs castellers a Internet d'altres colles, tant amb RSS com amb likns linkats amb photosnoves Tot això ha estat possible gràcies a totes les lectores i lectors, que a cada nova actualització cerquen per posar-se al dia de l'actualitat Tirallonga o d'altre. Gràcies, doncs, a totes les lectores i lectors que d'una forma o altre contribueixen a augmentar constantment el número de visitants. Gràcies a tothom.

ANAR A INICI

No hay comentarios: