ASSEMBLEA DE TIRALLONGUES

Manresa, 13 desembre 2009.

Tirallongues va fer divendres passat la assemblea anual ordinària 2009. Després de presentar els informes de la junta directiva i de la junta tècnica corresponents a la temporada 2009, es va repassar l'estat de comptes del exercici actual. Un dels temes important de l'assemblea ordinària era la elecció de nova junta tècnica. Aquest tema es va acordar passar-lo a una propera assemblea que es farà el mes de gener de 2010. A continuació es va entrar en el torn de precs i preguntes. Aquest apartat va donar molt de si; sent un dels punt forts, el fumar o no fumar en l'espai d'assaig. La part no fumadora de Tirallongues no va aconseguir l'objectiu de declarar a l'espai de assaig de Tirallongues zona lliure de fum degut a que el tot poderós lobby fumador de Tirallongues es va imposar.

La junta FUMADORA de Tirallongues va presentar la proposta de anar a fumar la part esquerra del local i assajar a la part dreta del local. Per fer-se una idea d'això, un exemple seria el següent: En una pista de basket, en el camp de l'esquerra es fot fumar i el camp de la dreta és per jugar. Proposta irracional perquè l'espai és el mateix tant a un canto com a l'altre i el fum s'escampa arreu.

Com que el local d'assaig de Tirallongues és un espai públic amb entrada lliure per a totes les persones, persones de qualssevol edat, grans i petites, i en el què sempre hi ha canalla, tenint en compte això, des de el meu punt de vista, amb la legislació vigent actual ja és il·legal que s'hi fumi.

Passar tres hores d'assaig els dimarts i tres hores d'assaig els divendres, sis hores a la setmana, en un espai tancat respirant fum, qualssevol persona minimanent documentada avui dia pot arribar a la conclusió que això no és sa ni pel grans, ni per a la canalla, ni per a ningú. Hi ha colles castelleres que ja s'han posat al dia mentre que d'altres tenen molta feina per fer: Per exemple els NYERROS de la plana assagen amb aire net no permetent fumar en el seu espai d'assaig en canvi a Tirallongues has d'assajar amb aire contaminat, això si, agraint-te que fumis més enllà. La junta de Tirallongues va manifesta que si algun dia surt una llei que prohibeixi fumar en el espai d'assaig de Tirallongues, aquesta llei es complira. No cal esperar a que surti cap llei, No és pas una qüestió de lleis, tant sols cal aplicar el sentit comú; respirar fum no és sa per a ningú.

ANAR A INICI

No hay comentarios: