Festa major de les Borges Blanques 5 de detembre

Manresa, 30 agost 2010.

Les Borges Blanques, la capital de les Garrigues i terra del millor oli d'oliva estarà de Festa Major el diumenge 5 de setembre.

L'església de l'ascensió de Les Borges Blanques és d'estil neoclàssic i una característica especial n'és el seu campanar. Dalt del campanar hi ha un mirador que envolta el campanar i que té una bona vista sobre la població, també sobre la comarca, i en dies de sol i cel net fins i tot es pot veure indrets molt més llunys de la comarca.

PROGRAMA FESTA MAJOR DE LES BORGUES BLANQUES DISSABTE I DIUMENGE

LES BORGES BLANQUES 4 DE SETEMBRE

A les 9 del matí Esmorzar popular i tirada al plat a “la Coma el Pou”. Organitza: Societat de Caçadors de les Borges. A les 10 del matí Al Passeig del Terrall, tirada de bitlles i petanca. Organitza: Casal d’avis. A la mateixa hora Campionat de petanca. A 2/4 de 12 del matí Al Passeig del Terrall, animació infantil de pallassos “BALLA DOS” amb la Cia. Tres x res. A les 12 del migdia, Estrena del nou Repic i volteig de la Traca de Festa Major. A 2/4 d’1 del migdia A la Plaça Constitució, encesa de la Tradicional Traca de Festa Major. A continuació Cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors pels carrers de la ciutat i inauguració de les exposicions de Festa Major. A la 1 del migdia Als Jardins del Terrall, ballada de sardanes amb Cobla “Jovenívola d’Agramunt”. A les 4 de la tarda A les instal·lacions del Club Billlar Borges, pavelló-envelat (1a planta), partit amistós de billar a 3 bandes, entre els equips Club Billar Borges i Billar Club Granollers. A les 5 de la tarda Al Passeig del Terrall, PLANTADA DE GEGANTS per a la XXVIII TROBADA DE GEGANTS, GRALLERS I CORREFOCS. A 2/4 de 6 de la tarda, Al pavelló envelat, concert de Festa Major amb l’orquestra La Chatta. A les 6 de la tarda Al centre cívic, Lliurament dels premis “Olivera d’or”, al garriguenc i borgenc de l’any. A continuació Al centre cívic, Pregó de Festa Major a càrrec del Sr. Ramon Fontdevila Subirana, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i president del Consell de la Cultura Popular i Tradicional.

A les 19:00 hores. A la Plaça Constitució, presentació de la peça musical de gralla “Ball de Gegants de Les Borges Blanques”, escrita en motiu de la recent declaració de la Trobada com a Festa Popular d’Interès Cultural. Tot seguit XXVIII TROBADA DE GEGANTS, GRALLERS i CORREFOCS amb la participació de prop de 60 colles geganteres de Catalunya i correfocs.

A 2/4 de 9 del vespre Al pavelló envelat, Ball de tarda amb l’orquestra La Chatta. A 2/4 d’1 de la nit Al pavelló envelat, Ball de nit amb l’orquestra La Chatta. A la mateixa hora A la Plaça Europa, SEGONA NIT DE MARXA amb l’actuació de: STROMBERS REINCIDENTES BOIKOT SINDICATO DEL RIFF.

LES BORGES BLANQUES DIUMENGE 5 DE SETEMBRE

A les 11 del matí Pels carrers de la ciutat, Cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors. A la mateixa hora A l’Església Parroquial, Missa Major acompanyada per l’Orfeó Terrall. A 2/4 de 12 del matí Al Passeig del Terrall, espectacle de màgia còmica a càrrec de Manel el Mag. Un espectacle intens i sorprenent que no deixa indiferent! A 2/4 d’1 del matí Al Passeig del Terrall, Concurs de Colles Sardanistes, amb la cobla Cossetània. A 2/4 de 6 de la tarda Al pavelló envelat, concert de Festa Major amb l’orquestra Els Montgrins. A les 6 de la tarda, A les basses del Terrall, Cursa de Barques oberta a tota la població. Els concursants hauran de remar amb força perquè l’embarcació, que amb imaginació i enginy han fabricat, arribi a bon port... A 2/4 de 9 de la tarda Al pavelló envelat, ball de tarda amb l’orquestra Els Montgrins.

A 2/4 d’11 de la nit A la Plaça Constitució, dansa tradicional i folklòrica a càrrec del conjunt de cant i dansa polonès “Ziemia Myślenicka”. El seu repertori, a part de les danses nacionals, se centra en la producció artística del voivodat de la Petita Polònia i, més concretament, en les danses de la regió de Myślenice.

A 2/4 d’1 de la nit Al pavelló envelat, ball de nit amb l’orquestra Els Montgrins. A la mateixa hora A la zona penyes, concerts amb els grups locals MADE IN CHINA TSÉ-TSÉ NABO DE PAVO A continuació Al pavelló envelat, marxa amb el grup de versions GangBand.

ANAR A INICI

No hay comentarios: