GRAN FESTA MAJOR CASTELLERA A MANRESA

Manresa, 30 agost 2010.

Des de ahir diumenge 29 d'agost de 2010, Manresa té 4 places de 9. Ahir el Minyons de Terrassa van deixar un altre castell de 9 a Manresa, cosa que ja havien fet abans i que de segur no serà pas l'últim que hi faran. L'actuació de la Festa major per Tirallongues va ser excepcional aconseguint-se tot el que s'havia previst i acabant sent una de les actuacions històriques de la colla. L'actuació es va desenvolupar sense contratemps ni circumstàncies que portessin els nervis a cap colla.

ESTADÍSTICA:
Tirallongues: p4 + 5de7 + 4de7a + 3de7a-id + 3de7a + v5.
Minyons: 3de9 + 5de8 + 3de8a + p6.
Margeners: 3de7 + 5de7 + 4de7a + p5.


FESTA MAJOR 2010


Sabem que tots nosaltres tenim present el sentiment casteller. Per això nosaltres hem volgut plasmar el mostre, en aquest escrit.

" Els castells són una de les manifestacions culturals, més genuïnes d'Europa. Sota el lema: força equilibri, valor i seny, els castells constitueixen una excel·lent targeta de presentació de Catalunya al món, contemplar i especialment participar en una exhibició castellera és una experiència apassionant que permet posar de manifest la lluita per l'autosuperació individual i col·lectiva.

Però, perquè es fan castells? Perquè aquests grups de gent uniformada pugen uns sobre ala altres? Perquè se'n alegren tant segons quins objectius assoleixen? Els castells són únics al món, la seva plasticitat i emoció es combinen amb una accentuada espectacularitat. Cada castell que s'enlaire al só de la música tradicional ho fa amb el dubte de si es resoldrà amb èxit o bé caura abans de completar-se.

És cert que sense l'ajuda de cada un de vosaltres no hagués estat possible assolir els nostres objectius. I no podem acabar sense dir que és magnific el què hem viscut avui, però, seria espectacular viure-ho amb cada un de vosaltres a cada actuació. I només cal dir-vos una última cosa: GRÀCIES I VISCA TIRALLONGUES !!! "
© la canalla de Tirallongues. Manresa, 29 agost 2010.

FOTOS DE LA ACTUACIÓ CASTELLERA

DE LA FESTA MAJOR DE MANRESA

No hay comentarios: