FIRA DE L'ESTANY DIJOUS 8 DE DESEMBRE


Manresa, 1 desembre 2011.

Setmana de festa a l'Estany amb un munt d'activitats per gaudir-ne.

L'ESTANY: el nucli urbà de l'Estany ocupa una plana entre el puig de la Caritat, la serra del Soler i la serra del puig Rodó. La impermeabilitat del sòl argilós i la manca d'aigua suficient per excavar una sortida natural van crear en aquesta plana l'antic estany que ara dóna nom al lloc. L'any 1080 es va fundar el monestir de l'Estany i una canònica agustiniana. Avui al poble de l'Estany encara hi ha nombrosos espais que testimonien part de la seva història. Del monestir, cal destacar-ne l'església de santa Maria de l'estany, el claustre, el museu i un conjunt de capitells molt ben conservats. L'església té una escala exterior per accedir al campanar que ofereix una molt bona vista dels voltants.

ANAR A INICI


DIJOUS 8 desembre.
Des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia hi haurà jornada de portes obertes al monestir de l'Estany per veure amb tot detall tota la seva diversitat arquitectònica i cultural.
TAMBÉ DIJOUS 8 desembre.
Concurs de pintura ràpida. Exposició d'artesania de fulles i Flors naturals. Exposició de brodats. Jocs i aminació infantil. Parades de artesans, pintors i entitats. Passejades en ponis. Tallers. Trobada de plaques de cava. Viatges en cotxe antic. Partides simultànies d'escacs.
DIVENDRES 9 desembre.
a les 4 de la tarda. Campionat d¡esports de motor amb playstation 2.
DISSABTE 10 desembre.
a les 4 de la tarda. Gimcana infantil. Diumenge 11 desembre. A les 19 del matí. Torneig de bitlles catalanes.

No hay comentarios: