FIRA DE SANTA LLÚCIA DEL 10 AL 13 DE DESEMBRE

Manresa, 1 desembre 2011.

La Fira de Santa Llúcia arribarà enguany a la sisena edició amb una oferta comercial més àmplia i la implicació d’una vintena d’entitats que han preparat activitats diverses. La Fira, organitzada per l’Ajuntament de Manresa i el Casal de Joves de la Seu, se celebrarà els dies 10, 11 i 13 de desembre.

ANAR A INICI

La Fira de Santa Llúcia arribarà enguany a la sisena edició amb una oferta comercial més àmplia i la implicació d’una vintena d’entitats que han preparat activitats diverses. La Fira, organitzada per l’Ajuntament de Manresa i el Casal de Joves de la Seu, se celebrarà els dies 10, 11 i 13 de desembre.
La Plaça Major i la Baixada de la Seu tornaran a ser els dos punts emblemàtics de la Fira de Santa Llúcia. Amb una seixantena de parades, totes decorades amb ambientació nadalenca, que oferiran una àmplia gamma de productes típics d’aquestes dates. Totes les parades estaran obertes cada dia de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 9 del vespre, i tampoc hi mancara el tió, que amb la col·laboració dels Armats de Manresa, al mig de la plaça Major s’hi instal·larà un tió gegant de 12 metres. L’oferta de la Fira es completa amb altres activitats com jocs, cançons, tallers d’arbres de nadal amb cintes, la gran festa infantil d’Imagina’t, la festa dels Mestumacat, conta-contes d’històries nadalenques, cantades de nadales per part de l’Orfeó Manresà, mostres dels Pastorets dels Carlins, danses del grup Cor de Catalunya, concerts de nadales per part del Conservatori de Música.
El programa, amb una sèrie d’activitats pensades especialment per als més petits i per al públic familiar, és el següent:
• Dissabte, 10 de desembre - 11.00: Visita “L’esplendor medieval” que consisteix en una visita al Museu Comarcal, la Seu i el Carrer del Balç (preu 7euros).
- 11.00-14.00: Joc gegant organitzat pel CAE i el Casal de Joves de la Seu a la Plaça Major.
- 11.30-13.30: Taller d’arbres de Nadal amb cintes, organitzat pel Parc de la Sèquia, als porxos de l’Ajuntament.
- 12.00: Inauguració oficial de la Fira Santa Llúcia 2011.
- 12.00: Cagada del Tió gegant a la Plaça Major.
- 16.00: gran festa infantil Imagina’t a la Plaça Major.
- 17.30-18.30: Conta-contes d’històries nadalenques al vestíbul de l’Ajuntament, organitzat pel Casal de Joves de la Seu.
- 18.00: Cagada del Tió gegant a la Plaça Major.
- 19.30: “La Festa dels Mestumacat”, organitzat pel Casal de Joves de la Seu a la Plaça Major.
- 18-20 hores: Botifarrada a càrrec del Casal de Joves de La Seu i Comerciants de la Plaça Major, carrer Sobrerroca, carrer Sant Miquel i carrer del Carme (Cal Tiquet).
• Diumenge, 11 de desembre -11.30-13.30: Taller de l’arbre de Nadal amb cintes, organitzat pel Parc de la Sèquia, als porxos de l’Ajuntament. Tallers a l'estand del Casal de Joves de la Seu a la Plaça Major.
- 11.30: Cagada del Tió gegant a la Plaça Major.
- 12.30: Balls del Grup de Dansa Cor de Catalunya a la plaça Major.
- 17.30-18.30: Jocs gegants organitzats pel CAE i el Casal de Joves de la Seu a la Plaça Major.
- 17.30: Cançons: Que no et consumeixi el Nadal! Animació infantil a càrrec de Roger Canal organitza Campanya de Consum Responsable amb el suport del CM de Solidaritat.
- 18.30: Caga Tió gegant a la Plaça Major.
- 19.00: Actuació de l’Orfeó Manresà al vestíbul de l’Ajuntament.
- 20.00: Xocolatada Popular als porxos de l’Ajuntament.
Durant els dos dies, hi haurà una mostra dels Pastorets dels Carlins i visita del Lluquet i el Rovelló a la fira.
• Dimarts 13 de desembre - Durant tot el dia: Tradicional ofrena de ciris de Santa Llúcia a la Seu.
- 11.30: Missa de Santa Llúcia a la Basílica de la Seu.
-17.00-18.30: Taller de l’arbre de Nadal amb cintes, organitzat pel Parc de la Sèquia, al Parc de la Seu.
- 17:00-20.00: Fem joguines reciclant materials. Tallers infantils organitzats per la Campanya de Consum responsable.
- 18.30: Ofrena oficial del ciri de Santa Llúcia per part de l’Ajuntament de Manresa.
- 18:30-19:30 de la tarda el Grup de Trompetes i el Cor Infantil del Conservatori de Música de Manresa oferirà diversos concerts de Nadales a la Baixada de la Seu i al vestíbul del carrer del Balç.
- 19.00: Sorteig de la panera de la fira.



.

No hay comentarios: