ELS CASTELLERS DE VILAFRANCA ADOPTEN A L'ANXANETA FÈLIX

Olvan, 5 abril 2009.

El president dels Castellers de Vilafranca, Miquel Ferret, i el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, han encapçalat una delegació dels castellers de Vilafranca que van anar ahir dissabte dia 4 d'abril a Olvan, (Berguedà) concretament a la granja Fuïves per apadrinar un ruc.

La granja Fuïves de l'Olvan és una explotació agrària que és dedicada al manteniment i a la protecció del guarà català, amb aquest propòsit, els responsables de la granja han decidit instaurar el premi de -Padrí d'honor del Ruc Català- amb l'intenció que aquest premi tingui periodicitat anual i sent un reconeixement a persones o entitats que tinguin una tossuderia en sentit positiu demostrada vers la cultura i/o tradicions catalanes.

El solemne esdeveniment de l'apadrinament del Ruc Català per part dels Castellers de Vilafranca del Penedès van consistir en el bateig d'un Ruc, el Ruc català dels castellers de Vilafranca. Els Castellers de Vilafranca van batejar el seu nou Ruc amb el nom de: ANXANETA FÈLIX. Els dirigents dels Castellers de Vilafranca en els parlaments van argumentar la decisió de apadrinar el seu nou casteller, l'Anxaneta Félix, dient que: “ Representa un honor acceptar -el premi padrí d'honor del Ruc català- en el sentit de la tossuderia constància i esforç com a entitat representativa que els castellers de Vilafranca som de la cultura tradicional de Catalunya”. Els Castellers de Vilafranca l'hi tenen tant de carinyo al seu nou casteller, a l'Anxaneta Fèlix, que fins i tot van fer diversos pilars en honor seu, a més a més, de fer-li un munt de abraçades. Els castellers de Vilafranca seran els padrins durant tota la vida del Ruc amb la obligació IMPRESINDIBLE de regalar-li la Mona tots els anys per pasqua.

No hay comentarios: