BRILLANT ACTUACIÓ DE MOIXIGANGUERS DE IGUALADA A MANRESA

Manresa, 17 maig 2009.

Els Castellers de Esparreguera, els Moixiganguers d'Igualada i els Tirallongues de Manresa organitzen cada any una diada castellera coneguda com: la trobada de colles Montserratines, nom que ve donat per ser aquestes tres colles les més properes a Montserrat. Aquesta trobada és de caràcter rotatiu, és a dir: Cada any es fa en una de les ciutats d'aquestes colles; Esparreguera, Manresa, Igualada. Enguany Manresa ha estat la ciutat amfitriona i si fa no fa així és com s'ha desenvolupat la trobada de colles Montserratines Manresa 2009.

Lloc de l'actuació: Plana de l'Om, Manresa.
Hora: 12:00.
Temperatura ambient: Suficient perquè més d'un desitges estar tombat a la sorra.
Incidències: res destacar.
Anècdotes: Un Segal per un dia (supuso que només per un dia) ha cambiat la camisa carbassa per la blaviblanca de Tirallngues passant-se tota l'actuació ajudant a la colla. A plaça també s'hi ha vist alguna cara de Salats de Súria, en aquest cas, simplament gaudint de l'actuació.


Actuació: Pilars d'inici simultanis. D'acord amb els pactes entre els tres cap de colla; els Moxiganguers d'igualada han obert l'actuació seguits de Tirallongues i acabant els Castellers d'Esparreguera. Els Moixis en primera ronda han descarregat el 4d7 amb agulla, tirallongues ha respòs amb el 4de7 i Esparreguera amb un 4 de 6 agulla. En segona ronda els Moixis han plantat el 5de7. Tirallongues ha repòs en el segon intent amb un 3 de 7 i ha tancat la segona ronda Esparreguera amb el 2 de 6. Ja en tercera ronda els Moixis han optat pel 4 de 7, Tirallongues ha continuat amb el 4 de 6 amb agulla, aquest cop també en segon intent, i Esparreguera ha tancat la tercera ronda descarregant el 3 de 6. l'actuació ha acabat amb la ronda de pilars, aquí és on els Moixiganguers han demostrat la seva supremacia sobre Tirallongues i Castellers dEsparreguera descarregant un esplèndid vano de 5 aixecat per sota, els castellers d'Esparreguera han acabat l'actuació amb dos pilars de 4 i Tirallongues amb un pilar de cinc.

RESUM: Els Moixiganguers d'igualada han fet una molt bona actuació; de fet; han repetit l'actuació que van fer l'any passat a Igualada per la seva festa Major; ni el pas del temps, ni les vacances de l'hivern els han fet perdrà en absolut la forma. Que després dels mesos de inactivitat de l'hivern encara els Moixiganguers estiguin en condicions de repetir una actuació de temporada alta, quan encara ben be no és temporada alta, és molt meritori, i demostra sens dubte que la colla ha fet una molt bona tasca en els assajos. El 5 de 7 descarregat avui a Manresa pels Moxiganguers ha estat el segon de la temporada ja que el 5 de 7 ja el van descarregar fa quatre dies a Igualada en la diada de Sant Jordi. A part de la bona l'actuació dels Moixiganguers d'Igualada a Manresa, també cal dir que els Moixis estan de enhorabona ja que de aquí poc gaudiran de un nou local, un local nou de trinca, un local adient a les necessitats d'una colla castellera dels segle XXI. Segons l'encarregat d'obres, l'intenció dels Moixiganguers d'igualada es estar en el nou local per Sant Joan, Sant Joan d'aquest any.
Tirallongues: ha fet la millor actuació de l'any descarregant el 3 i 4 de 7 tot hi haver de descarragar els castells en el segon intent.

Lo Positiu: L'eufòria Moixiganguera en acabar l'actuació.
Lo Negatiu: Els -DOS- castells desmontats per Tirallongues, cosa que no és pas el primer cop que passa aquest any. En tot cas, queden dues setmanes fins a la fira de l'ascensió per polir aquestes tonteries.


FOTOS DE TIRALLONGUES
FOTOS DE CASTELLERES D'ESPARREGUERA
FOTOS DE MOIXIGANGUERS D'IGUALALDA

Foto: 4 de 7 descarregat per Tirallongues.

Foto: Castellers d'Esparreguera.

Foto: Castellers d'Esparreguera.

Foto: Moixiganguers, 4 de 7 agulla.

Foto: la canalla d'esparreguera enfilats en una grua sense perdres ni un detall.

Foto: Moixis en fila india esperant pujar al castell.

Foto: La Millor pilanera de Tirallongues, ho aguanta TOT, una crack!.
.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Després del pilar d’entrada optaren per alçar el primer quatre de set de la temporada. El castell s’alçà amb bones mides, però amb l’entrada de la canalla s’evidenciaren els problemes en el pom de dalt. Amb acotxador col·locat, l’enxaneta féu la intenció de travessar, però, amb un peu sobre els dosos, va recular i baixà per la mateixa rengla que pujà sense que el castell s’arribés a carregar. Tot i això, la colla local va donar el castell per descarregat i encarà el tres de set a segona ronda. En un primer intent, la colla desmuntà el castell per indecisió de la canalla. A la segona, els manresans descarregaren sense problemes el tres, un castell que li tenen ben pressa la mida, sent aquest el quart de la seva temporada. A tercera ronda aixecaren el quatre de sis amb agulla. En primera instància hagueren de desmuntar, ja que una acotxadora molt menuda no va poder encavalcar-se


Moixiganguers d’Igualada: 2 P4, 4d7a, 5d7, 4d7, vano de 5 (P5 xs)
Tirallongues de Manresa: P4, id 4d7, id 3d7, 3d7, id 4d6a, 4d6a, P5
Castellers d’Esparreguera: P4, 4d6a, 2d6, 3d6, 2 P4

Font: La Malla

No és ben bé el que posa al blog. Qui s'equivoca?

Alba (Moixiganguers) dijo...

hola àngel!!!!!!!!!!!! on podem trobar les altres fotos que fas de l'actuació?? en algun picasa?? moltes gràciess!!!!!!!!!

Àngel dijo...

Benvinguda a aquest blog Alba.
No hi ha fotos a cap picassa.
Emviem el teu mail i t'en passaré algunes.
NO escriguis el teu mail aqui.

photosnoves@gmail.com

l'Àngel.